Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-körtés kekszrakottas

Fahéjas-körtés kekszrakottas
Fahéjas-körtés kekszrakottas
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a friss gyümölcsökről, hiszen olyan szuper gyümölcsök közül válogathatunk, mint az alma, szilva vagy a körte.
Utóbbit varázsoltuk bele, rengeteg fűszerrel, selymes krémmel és ropogós keksszel ebbe a csodás cukormentes receptbe!
Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 6 adag

A körtés réteghez

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A körtés réteghez

  1. A körtéket megtisztítjuk, megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy edénybe szórjuk, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és egy kevés szerecsendióval, majd beleszórjuk a nyírfacukrot is.
  3. Jól elkeverjük, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve, alacsony lángon fél óráig pároljuk.
  4. Fél óra után levesszük a tűzről, és lehűtjük.

A krémhez

  1. Egy tálba halmozzuk a mascarponét, majd hozzáadjuk a habtejszínt, nyírfacukrot és a vaníliapasztát, és egy kézi robotgép segítségével simára keverjük.
  2. A felhasználásig hűtőben pihentetjük.

Az összeállításhoz

  1. Egy 20x25-ös tepsi alját kibéleljük az élelmi rostban gazdag keksszel, majd a körtés keverék felével befedjük.
  2. Erre halmozzuk a mascarponés krém felét, amit finoman elsimítunk, majd egy újabb adag keksz réteg következik, amit a maradék körtés keverék követ, végül a fennmaradó mascarponés krémmel zárjuk a sort.
  3. A rakottas tetejét ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal vagy cukrozatlan kakaóporral.
  4. 12 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is!
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 561
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gullon

Mióta szakács: 2018.05.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis tiramisu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2020-09-23 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.09.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

668
körte 1 kg
xilit 80 g
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 tk
gyömbérpor 0.5 tk
szerecsendió 1 csipet
víz 0.5 dl
mascarpone 500 g
habtejszín 1 dl
vaníliaaroma 1 tk
xilit 50 g
keksz 200 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek