Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mákos guba

Fahéjas-mákos guba
Fahéjas-mákos guba
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc desszertünk, egyszerű, gyors és nem lehet mellé lőni. Ugyanakkor szerettem volna belevinni egy kis pikantériát, úgyhogy íme a recept!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastagra felkarikázzuk, és beletesszük egy nagyobb tálba.
  2. A mákot a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük, ledaráljuk.
  3. A tejet felforraljuk, és egyenletesen rálocsoljuk a felkarikázott kiflire, közben jól átforgatjuk az egészet, hogy magába szívhassa az összes tejet.
  4. Rászórjuk az ízesített darált mákot, majd ezzel is alaposan összekeverjük.
  5. Melegen és hidegen is nagyon finom, tálaláskor ízlés szerinti lekvárral (barack, szilva, piros gyümölcsös) tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 781
elküldve: 4
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eGo

Mióta szakács: 2012.09.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos guba, lekváros-mákos guba, fahéjas-lekváros mákos guba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384
kifli 4 db
mák 6 dkg
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0.5 kávéskanál
tej 4 dl
lekvár/ dzsem 3 ek