Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mandulás holdacska

Fahéjas-mandulás holdacska
Fahéjas-mandulás holdacska
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepinek készült ez a nagyon gyors sütemény. Valójában darált mogyorót írt az eredeti recept, viszont bevásárlás közben én ezt elfelejtettem, és mandulát vettem. Nem bántam meg.:) A 60 darab nem élte túl a sütés napját. Külön öröm, hogy végre felavathattam a karácsonyi kiszúróimat.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát megdaráljuk, majd száraz serpenyőben állandó kavargatás mellett megpirítjuk. Egy tányérba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a porcukor felével. Hozzáadjuk a mandulát és a fahéj felét. Szórunk bele egy csipet sót is.
  3. 15 percig pihentetjük a tésztát szobahőmérsékleten.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát 3 mm-esre nyújtjuk, és holdacska (vagy bármilyen tetszőleges) formára szaggatjuk.
  6. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, ráhelyezzük a süteményeket, és 10 perc alatt készre sütjük őket. (kb. 60 db lesz belőle.)
  7. A maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 1-2 evőkanál vízzel összekeverve elkészítjük a mázat, amit a kihűlt süteményekre csurgatunk.
  8. Díszíthetjük még mandulaszeletekkel, színes cukorral, aszalványokkal. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 391
elküldve: 8
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-mandulás aprósütemény, holdacskák fahéjas mázzal, karácsonyi aprósütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mini
Mini Mon, 2012-12-17 16:35

Első olvasatra tetszik a recept. Azt kérdezném, ha nincs benne sütőpor vagy bármilyen lazító
anyag, puha vagy ropogós.

660
mandula 7 dkg
finomliszt 20 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 5 dkg
fahéj 1 kk
1 csipet
porcukor 5 dkg
fahéj 1 kk
víz 1 ek
mandulapehely 1 ek