Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-marcipános kekszek

Fahéjas-marcipános kekszek
Fahéjas-marcipános kekszek
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmtől kaptam a receptet, lánya nagy kedvence ez a süti. Megsütöttem a tésztát, megkóstoltam, és az volt a pillanatnyi véleményem, hogy elmegy. Aztán felragasztottam rá a marcipán díszeket. Újra kóstoltam, és a véleményem: Jézusom, ez fantasztikus!! :D :D :D A marcipán hatalmasat dobott rajta. Alig bírjuk abbahagyni az evését.:D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló adventi és karácsonyi sütemény.:) De én biztos egyéb alkalmakra is elkészítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tojást.
  2. A kakaóport, sütőport, fahéjat összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a masszához, és egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, korongokat szaggatunk, és 200 fokon megsütjük.
  4. A marcipánt kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk.
  5. A fehérjével megkenjük a korongokat, és rátesszük a marcipán díszeket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 916
elküldve: 21
receptkönyvben: 328
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas keksz, marcipános korong, aprósüti marcipánnal díszítve

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Mon, 2014-12-22 11:19

Kedves Rita!

Nagyon szépek a sütik, nekiláttam hát, hogy én is elkészítsem. Sajnos a tészta nem akar összeállni, morzsalékos. Nem tudom mivel lehetne feljavítani? Mivel elég kisméretű tojást sikerült beszereznem (de házi), ezért még egy tojássárgáját hozzátettem, de nem igazán segített rajta. Légy szíves segíteni, hogy mivel tehetném gyúrhatóvá ill. nyújthatóvá. Most betettem a hűtőbe pihenni.

Köszönettel: Levendula5

Levendula5
Levendula5 Mon, 2014-12-22 14:19

Szia Rita!

Közben már el is készült a sütemény, tejfölt tettem a tésztába, és így már szépen tudtam nyújtani.
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
Boldog karácsonyt kívánok.

Üdvözlettel: Levendula5.

Levendula5
Levendula5 Fri, 2014-12-26 01:59

Igen ízlett, és tetszett is mindenkinek, aki kóstolta. Sajnos kiszúró hiányában nem tudtam olyan gyönyörű hópelyheket készíteni mint a Tiéd, de a holdacska és a kártyaminták szépek lettek.
Köszönöm szépen, viszont kívánom én is! :)

Üdvözlettel: Levendula5

Békési_Dalma
Békésüti / Békési_Dalma Tue, 2014-12-02 11:40

Szia!

Mennyire "romlandó" a süti? Mennyi ideig áll el, hogy még finom is maradjon?
Előre is köszi a választ! :)
Üdv.: Dalma

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2014-12-08 21:20

Szia Dalma!

Ha karácsonyra szeretnéd megsütni, akkor előtte két-három nappal javaslom!
Így gondoltad? :)

Békési_Dalma
Békésüti / Békési_Dalma Mon, 2014-12-08 21:43

Kedves Rita1971!

Igen, köszönöm! :)
Bár nem igazán értem, hogy ez mitől romlandóbb, mint a mézeskalács, hiszen az alapanyagok majdnem ugyan azok. De két-három nappal előtte tökéletes! :)
Köszönöm a segítséget! :)

Pikikee
Pikikee / Pikikee Tue, 2013-01-08 20:58

Nekem a tojásfehérje folyékony ( már amennyire) állagú. :)
felvered, felgőzölöd vagy mit is ?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2013-01-09 20:29

Itt csak a kikevert ( nem felvert!!! ) fehérjével megkened a korongokat, majd ráteszed a marcipánt.

juditmama
juditmama Sun, 2012-12-23 11:01

Két adagot sütöttem a héten. Nagyon szépek lettek, és nagyon finomak is. Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet! Juditmama

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-12-24 23:35

Juditmama!

Örülök, hogy sikeres a süti :) Én is elkészítettem az ünnepekre.
Boldog karácsonyt!
Rita

gyorgyi3
gyorgyi3 Sun, 2012-12-02 16:17

Szia Rita!!!

Ez nagyon mutatós süti,én is meg fogom csinálni karácsonyra!!!!

a formát,meg a marcipánt már megvettem!!!köszi

illesera
illesera Fri, 2012-11-09 19:08

Szia Rita !
Ezt a D Formix nevű hamis marcipánt hol lehet beszerezni ?
Gyönyörű a sütid !
Üdv
Era

erikaeger
erikaeger / erikaeger Wed, 2012-11-07 07:36

oké :D gondoltam csak mondom rákérdezek már :D kedvet kaptam hozzá hogy megcsináljam majd én is .. köszike a recit :P

Anya-banya
Anya-banya Tue, 2012-11-06 21:16

Szia Rita!
Ez naggggyon jól néz ki! Ez a süti még a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Gratula.
Egy kérdés... hol vetted a hópihés mintát? Fantasztikusan jól néz ki.
Üdv: Inci

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-11-06 21:41

Szia Inci!

Igen, szerintem is nagyon szép :) Beleszerettem :D Kimondottan karácsonyi süti, főleg a hópelyhekkel. A kiszúrók a Desszertmester oldaláról vannak, ott vettem.
Üdv: Rita

739
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 tk
fahéj 3 tk
margarin 12 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
marcipán 15 dkg