Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mazsolás bagel

Fahéjas-mazsolás bagel
Fahéjas-mazsolás bagel
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősömnél ettem ezt a bagelt reggelire tea, kávé mellé kínálták. Nagyon ízlett, kerestem rá receptet, és a hétvégén elkészítettem. Igaz, korán keltem, hogy a családnak reggelire friss bagel legyen, de mindenkinek ízlett .Így megérte felkelni egy kicsivel korábban.

hozzávalók / 6 adag

A bagelhez

A főzővízhez

  • 5 l víz
  • 60 g méz (vagy szirup, maláta por)

ajánlat

Vajjal, lekvárral vagy akár még nutellával is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól összekeveredik. Borítsuk ki a sodródeszkára, csináljunk a közepébe egy kis mélyedést. Oldjuk fel az élesztőt és a maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a mélyedésbe. Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz. Dolgozzuk bele a mazsolát.
  2. Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 g), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára. Fontos, hogy minden bagel azonos méretű legyen, így egyenletesen sülnek meg.
  3. Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat, és tekerjük fel. Az egyik végét nyomjuk össze. A másikat pedig hagyjuk nyitottan. Ebbe tegyük bele az összenyomott felét, és dolgozzuk össze karika formába. (Úgy is készíthetjük, hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkkal lyukat nyomunk a kozepébe.)
  4. Terítsünk le törlőruhával egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és erre rakjuk a bageleket úgy, hogy legyen köztük hely, mert még ennek kelnie kel. Takarjuk le fóliával, és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vegyük ki a bageleket a hűtőszekrényből.
  6. Tegyük fel a vizet a maláta sziruppal, mézzel vagy maláta porral forrni. Amikor már forr, tegyük bele a bageleket (edény nagyságától függően 3-4 db-ot). Amikor feljönnek a víz tetejére, szedjük ki egy törlőruhára vagy papírtörlőre, hogy elszívja a felesleges vizet.
  7. Rakjuk egy tepsibe, és süssük 200-250°C-on, amíg aranybarna lesz.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 982
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: perec, burek, briós, buci, hamburger-buci, pita, zsemle, croissant, édes leveles, kifli

egyéb elnevezések

fahéjas sült karikák, mazsolás-fahéjás kiflikarikák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
mazsola 150 g
kenyérliszt BL80 900 g
fahéj 5 kk
1.5 kávéskanál
víz 560 ml
instant élesztő 2 g
méz 6 g
víz 5 l
méz 60 g