Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-meggyes csiga

Fahéjas-meggyes csiga
Fahéjas-meggyes csiga
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Noha a pékségek kirakatában hívogatóan illatoznak a finomabbnál finomabb sütemények, azért a házi sütinek nincs párja. Ilyen ez a csiga is...

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 tk. cukorral és a tej felével felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a maradék tej, liszt, cukor, vaj, csipet só, tojás) tésztává dagasztjuk. 20 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez egy tálba simává keverjük a vajat, a porcukrot és a fahéjat, a befőttet lecsöpögtetjük.
  3. Lisztezett munkafelületen a tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a fahéjas vajjal, megszórjuk a kissé összetördelt mandulával és a meggyel, majd 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 322
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes csiga, fahéjas csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

950
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 4 dkg
tej 2.5 dl
cukor 6 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
vaj 10 dkg
porcukor 8 dkg
fahéj 1 ek
meggybefőtt 30 dkg
mandulapehely 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 5 dkg