Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas méz tejsavóból

Fahéjas méz tejsavóból
Fahéjas méz tejsavóból
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsöpögtetett joghurtból megmaradt tejsavót használtam fel. Nagyobb mennyiséget is el lehet készíteni, a cukormennyiséget arányosan növelve. Finom, mézszerű állagot kapunk, nagyon finom italok, turmixok, ételek ízesítéséhez, desszertek tálalásához.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Dióval, mandulával is finom, teát, kávét, desszerteket is ízesítek vele. Magában is nagyon finom, savanykás-édes íz, mely nyáron jól esik a melegben. Üvegben sokáig eláll, nagyobb mennyiséget is elkészíthetünk.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejsavót teflon palacsintasütőbe vagy kisebb lábasba öntjük, majd hozzákeverjük a cukrot.
  2. Alacsony lángon kezdjük főzni, időnként megkevergetve, hogy ne égjen le.
  3. Amikor mézszerű, ragacsos lett az állaga, kikapcsolhatjuk a tűzhelyet. Hozzáadjuk a fahéjat, majd alaposan elkeverjük.
  4. El is készült!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi méz, tejsavó felhasználása, fahéjas tejsavó méz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

81
savó 2 dl
nádcukor 3 ek
fahéj 0.5 kávéskanál