Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mogyorós répatorta

Fahéjas-mogyorós répatorta
Fahéjas-mogyorós répatorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha és finom illatos. Bevonhatjuk a tetejét a hagyományos  porcukor- és citromléglazúrral is, de a mascarponés változat kevésbé édes, friss.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a sárgarépát. Hozzákeverjük a lisztet, cukrot, darált mogyorót, fahéjat.
  2. A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kicsavart citrom levét, és egyesével a tojássárgájákat. Hozzáöntjük a sárgarépához. A tojásfehérjéket habbá verjük. Vele lazítsuk a répás masszát.
  3. Egy kapcsos tortaformában 180 fokon légkeveréses fokozaton 50 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1071
finomliszt 250 g
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
sárgarépa 500 g
barna cukor 5 ek
fahéj 1 kávéskanál
földimogyoró 100 g
vaj 200 g
porcukor 1 ek
mascarpone 150 g