Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-narancsos madártej

Fahéjas-narancsos madártej
Fahéjas-narancsos madártej
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna feldobni ezt a finom desszertet. Karácsonyias hangulatot keltő, krémesen finom lett. A családnak nagyon ízlett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből habot verünk.
  2. Egy edénybe tejet melegítünk, és kanállal beleszaggatunk a fehérjéből. A másik adag fehérjét sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és előmelegített sütőben roppanósra sütjük. Ettől lesz roppanós a hab, és nem fog elázni.
  3. A maradék tejet feltesszük főni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habos tojássárgáját. Ízlés szerint rakunk bele édesítőszert és fahéjat. Belereszeljük a narancs héját.
  4. A pudingport kikeverjük tejjel, hozzáöntjük a tojásos tejhez, és sűrűre főzzük.
  5. A sűrű pudingra ráöntjük a habokat, és kirakjuk az ablakba télen, vagy a hűtőbe, és utána fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett812

Mióta szakács: 2015.05.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi madártej, madártej, fűszeres madártej

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
tojás 4 db
tej 1.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
folyékony édesítőszer 5 csepp
vaníliaaroma 3 csepp
fahéj 2 kávéskanál
narancshéj 1 narancsból nyert