Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas omlós párnácskák

Fahéjas omlós párnácskák
Fahéjas omlós párnácskák
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a fahéjas sütiket, és mivel volt elhasználandó túró a hűtőszekrényben, így egy nagyon egyszerű, de viszont nagyon omlós, finom édesség kerekedett belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Aki szeretné, készítheti kakaóval vagy csak vaníliás cukorral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, sót, porcukrot, vanília kivonatot és citromhéjat jól összekeverjük egy tálban.
  2. Apránként hozzáadjuk a sütőporos liszteket, és belemorzsoljuk a vajat. Összegyúrjuk, majd a hűtőben pihentetjük 30 percig a tésztát.
  3. Az idő leteltével egy lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Az egyik sarkukat a másikra hajtva háromszögeket hajtunk belőle.
  4. A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, majd ebben a keverékben jól megforgatjuk a háromszögeket.
  5. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük, de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 427
elküldve: 13
receptkönyvben: 222
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas párna, gyors fahéjas, fahéjas párna túrós tésztából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sat, 2015-12-05 18:54

Szia!
Ez nem tartós sütemény, így több hétig nem áll el, max. pár napot. Jó sütögetést kívánok!:-)

294
tehéntúró 30 dkg
1 csipet
porcukor 12 dkg
vanília kivonat 2 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
foszfátmentes sütőpor 1 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
vaj 20 dkg
fahéj 1 teáskanál
nádcukor 3 ek