Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából

Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából
Fahéjas pálmalevél házi leveles tésztából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a világszerte ismert süti a formájáról kapta a nevét. Eredetileg csak vaníliás cukorral szórják meg. Az itt látható a fahéjas változat még illatosabb, finomabb lesz!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához 20 dkg hideg vajat/margarint vágjunk kockára, adjunk hozzá 5 dkg lisztet, gyorsan gyúrjuk össze, majd formázzuk téglalap alakúra. Tegyük a hűtőszekrénybe.
  2. A sót oldjuk fel a vízben, a maradék lisztet és vajat/margarint morzsoljuk össze, öntsük bele a sós vizet, gyúrjuk össze.
  3. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, tegyük a közepére a hideg vajdarabot, csomagoljuk be minden oldalról, hogy boríték formát kapjunk. Óvatosan dolgozzuk bele a tésztába a vajat/margarint egy sodrófával, majd nyújtsuk ismét téglalap alakúra.
  4. Az alsó harmadot hajtsuk be középre, a felső harmadot pedig hajtsuk rá. Forgassuk el 90 fokkal, nyújtsuk ki ismét fél cm vastag téglalappá, majd megint hajtogassuk meg úgy, hogy az alját középre, majd a felső részt ráhajtjuk. Jegyezzük meg, melyik oldala volt felénk, tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.
  5. Vegyük ki, fordítsuk el 90 fokkal az óramutató járásának megfelelő irányban, majd nyújtsuk ki, hajtsuk be alul és felül. Tegyük megint a hűtőbe. Ezt még kétszer ismételjük meg. Az utolsó hajtogatás után nyújtsuk kb. 25x40 cm-es téglalappá a tésztát.
  6. A töltelékhez a szobahőmérsékletű vajat/margarint keverjük ki a cukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen kenjük a tésztára úgy, hogy mindenhova jusson. A tészta két hosszabb oldalát kezdjük feltekerni úgy, hogy középen találkozzon a két henger. Csomagoljuk fóliába, tegyük a fagyasztóba 30 percre.
  7. Vágjunk belőle fél-1 cm széles darabokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percet, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és süssük 10 percig.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 080
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
989 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas leveles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
vaj 25 dkg
finomliszt 25 dkg
1 csipet
víz 1.5 dl
vaj 3 dkg
cukor 5 ek
fahéj 2 tk