Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-rumos szilvás pite

Fahéjas-rumos szilvás pite
Fahéjas-rumos szilvás pite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami igazán gyors és egyszerű gyümölcsösre vágyunk, akkor készítsünk ilyen sütit. Egy kicsit olyan, mint a "potyogtatós" piskóta, de mégsem az, de nem is az a hagyományos értelemben vett pite.
Bármilyen gyümölcs alkalmas hozzá, ha nincs friss gyümölcsünk, akár befőttel is vagy sűrűbb, darabos lekvárral is működik. Persze ilyenkor a cukorral szolídabban bánjunk, mivel a befőtt is és a lekvár is édesebb, mint a friss gyümölcs. Sárgabarackkal is isteni finom, de ebben az esetben rum helyett egy kevés barackpálinkával fokozzuk az ízhatást, és fahéj helyett pedig, vaníliát használjunk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
  2. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is.
  3. Végül jól elkeverjük egyenletesen, benne a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kivajazunk egy pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát.
  5. A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal, és meglocsolgatjuk a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá, még egy kevés cukrot. A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Tálaláskor kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27cm cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 365
elküldve: 9
receptkönyvben: 181
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás lepény, fahéjas gyümölcsös, gyümölcsös pite, szilvás szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hyperx
hyperx Mon, 2012-08-13 23:14

Hm kipróbáltam a sütit, de a fotó nem mondhatnám hogy a receptet tükrözi vissza. Az én ízlésemnek kicsit édes lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-08-15 18:25

Kedves Hyperix!

Sajnálom, hogy nem jók a tapasztalataid a recepttel kapcsolatban. Igazából nem is tudom, mit írjak, mert a fotó arról a süteményről készült, aminek a receptjét leírtam. A cukorral kapcsolatban, pedig tudjuk, hogy mindenkinek más az ízlése, de ez a cukor mennyiség egyáltalán nem sok, sőt itthon, még meg is szokták porcukrozni, főleg, ha a gyümölcs savanykásabb benne.

Üdvözlettel,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-08-07 09:27

Kedves Gregoreva!
Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik! Igen, sajnos már a szilva ideje is itt van.
Üdv,
Veruss

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-08-07 21:53

Kedves Veruss!

Annyira vártuk itt a tavaszt, meg a nyarat, és nem győztünk örülni minden pillanatának, napjainak,....de annyira gyorsan halad ami jó, hogy mindjárt itt a nyári vakáció vége, újra suli, ősz, persze annak is vannak szép pillanatai, akik sütnek-főznek meg zöldségei és gyümölcsei, de..:-)
Én nem szeretem annyira, tavasz és nyár párti vagyok.:-)
Szép nyári napokat kívánok, amíg lehet, és köszönöm ezt a csodás receptet, alig várom, hogy elkészítsem.:.))

Éva-Anyóca

431
tönkölybúza liszt 15 dkg
nádcukor 16 dkg
vaj 12 dkg
tojás 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
sütőpor 0.5 tk
szilva 30 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
fahéj 1 kk
rum 2 ek
mandulapehely 2 ek
vaj 1 ek
tönkölybúza liszt 1 evőkanál