Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas sütőtökpuding

Fahéjas sütőtökpuding
Fahéjas sütőtökpuding
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti, fűszerezheti még szegfűszeggel, esetleg kevés őrölt szerecsendióval.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejszínhabbal, babapiskótával is kínálhatjuk. Csurgathatunk rá mézet is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott, felkockázott sütőtököt fedett lábasban 1 dl vízzel megfőzzük, a főzőlével egy marék mazsolát felönve megpuhítunk, a tököt elturmixoljuk, összetörjük. (A fennmaradt pürét fagyasztóba tettem)
  2. Míg a tök fő, elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral.
  3. Elvegyítjük a tökpürét, a fahéjat, mazsolát és a pudingot. Tálakba szedjük, díszítjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 774
elküldve: 6
receptkönyvben: 278
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: Halloween
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökös puding, vaníliapuding sütőtökpürével

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsik
zsuzsik Wed, 2012-12-12 00:00

Lenne egy kérdésem: úgy kb. mennyi deka sütőtököt főzünk egy deci vízben?
A választ előre is köszönöm :)

goedeburg
goedeburg / goedeburg Fri, 2011-08-19 10:38

Szerintem felhasználható, azt ajánlom az édessége miatt azért kóstold meg, és kalkulálj, mennyi cukrot adj a pudinghoz.
Sok sikert

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2011-08-18 21:34

Sütőtökpürével kapcsolatban. Olyan üveges bébiételt is fel lehet hozzá használni, ha nincs kedvem tököt sütögetni?

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-08-18 01:51

Ennyit már tényleg felesleges tárgyalni erről. Senki nem akart megbántani senkit, mi meg majd ősszel fogjuk elkészíteni ezt a finomnak látszó hamit :)

goedeburg
goedeburg / goedeburg Wed, 2011-08-17 10:04

Kedves utóbbi két hozzászóló :)
Nem sértődtem meg, nem akadtam ki, nem ér ennyit :)
:)
tök aranyosan írtam most, azt hiszem... :)

Citromka
Citromka Wed, 2011-08-17 22:53

Ui:még annyit hozzá szeretnék tenni, hogy nem hiszem Sziszinek rosszindulatú volt a hozzá szólása.
Egy másik receptnél megjegyezte hogy az ő mamája másképpen csinálta, erre a recept szerzője megprobálta elmagyarázni neki, hogy a recept Németorszából van és biztos hogy van még más variációja is. Azt hiszem Sziszi nehezen tud elfogadni olyan dolgokat ami nem megszokott vagy eltér attól amit ő ismer vagy ahogy ismeri.

Citromka
Citromka Wed, 2011-08-17 22:57

Kedves Goedeburg!
Teljesen igazad van felesleges volt a megjegyzés. Talán azért is csak egy volt belőle.... Gondolom ha valaki olyan ételt készít aminek nincs itt a szezonja az azért van mert nem Magyarországon(ban) él. Nem hiszem, hogy magyarázkodnod kellene a story-ban. Ha annyira érdekli az illetőt, akkor igenis nézze meg hogy honnan küldted ennyit megérdemel az aki veszi a fáradságot, hogy feltesz egy receptet. De igazad van nem ér ennyit, én azért köszönöm a receptet, biztos, hogy kifogom próbálni. Fantasztikus, valaki Dél-Afrikában sütőtököt készít míg a másik valami mást Magyar honban, vagy akárhol máshol a világban. Ezen a lapon egyszerre megjelennek, gyönyörű "virágcsokorként".
Kár hogy egyesek nem így látják....
Citromka:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-08-17 07:28

Tanulság...Azért van a story rész kedves Goedeburg, hogy például odaírd: nálatok nem gond ilyenkor sütőtököt kapni - ez csak neked egyértelmű. Ha nem írod le, senki nem fogja tudni, nem mindenki jut el odáig, hogy az adatlapod is megnézze, hol élsz, de ha meg is teszi, nem biztos hogy fejből vágja az ottani klíma éppen aktuális zöldség és gyümölcs kínálatát.
Mondjuk én sem értem, min akadtál ki.
Sziszi tök aranyosan írt. Én még mosolyogtam is rajta.
Legközelebb írj több infót a receptedről és máris megértik az emberek, ha valami furcsa lenne nekik.
Nekem az egyéb fűszerezés nem story, az mehet az ajánlatba. A story teszi érdekessé. Egyébként én is pont ezen gondolkoztam, amikor megláttam, honnan került elő sütőtök ilyenkor? És erre akkor sem kaptam választ, amikor rákattintottam a receptre. Akkor valami csak nem jó...Igen, ezért is lehet kommentet írni. Ha van megjegyeznivaló, megjegyzzük. Te meg vagy megsértődsz, vagy rájössz, hogy előzheted meg.......
Eszter

volfi
volfi / volfi Wed, 2011-08-17 01:39

Jaj de sértődékeny vagy! :) sziszi is írt szmájlit, ami a barátságos hangvétel jele, és csak annyit közölt, hogy majd ősszel lehet nálunk ilyet csinálni. Szerintem nem volt benne semmi bántó :) <- (barátságos hangvétel jele)
Meg amit már máshol is leírtam, akinek nem szimpatikus egy recept, nemigen fog rákattintani :)

goedeburg
goedeburg / goedeburg Tue, 2011-08-16 19:11

Drága Sziszi1982

Nem kellett volna a komment-tel fáradnod, ha nem fogadra való, no problem.
Eme féltekén épp tavasz van, és nem gond sütőtököt készíteni.
Kár volt ennyi energiát befektetned!!! Megnézni a receptet, bejelentkezni, írni, kódot bepötyögni a szájhuzogatásért....

240
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 7 ek
tej 400 ml
sütőtök 250 g
fahéj 1 kk
mazsola 1 marék
dió 2 dkg