Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-szilvalekváros linzer

Fahéjas-szilvalekváros linzer
Fahéjas-szilvalekváros linzer
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főztem néhány üveg szilvalekvárt, így sütöttem hozzá süteményt a fiam segítségével. Tuti siker.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait (kivéve a lekvár) összegyúrjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A hideg tésztát kivesszük, kinyújtjuk, a formával kiszúrjuk, tepsibe tesszük.
  3. Tészta tetejét lekenjük a a megmaradt tojásfehérje, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek citromlé keverékével, és a felső részt (lyukacsos) megszórjuk nádcukorral.
  4. Sütőben aranybarnára sütjük.
  5. a kihült sütiket szilvalekvárral megkenjük, és a lyukacsos résszel lefedjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 2x38x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 839
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros linzer, linzer szilvalekvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-08-06 19:34

Szia!
Szerintem mindenképpen, csak akkor a simaliszt mennyiségének megfelelő adagot levenném 5 dkg-mal(30 dkg). Arra azért készülj, hogy akkor törékenyebb, nehezebb lesz a tészta. Esetleg tehetnél bele kicsit több sütőport, vagy szódabikarbónát, mert az nem változtatja meg az ízét. Hirtelen ilyen ötleteim támadtak. Ha egy fél citrom levét is hozzáadod, az is könnyít a tésztán, és az ízének csak használ. Sikeres sütést kívánok. Üdv: Évi néni

Narancshéj_Netti
Narancshéj_Netti / Narancshéj_Netti Mon, 2012-08-06 18:40

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a finomliszt helyettesíthető-e teljes kiőrlésű tönkölyliszttel a receptben, mert szeretném elkészíteni, csak mi nem eszünk finomlisztet. És ha igen, változtat-e ez vajon valamit a süti tésztájának állagán.

1278
rozsliszt 15 dkg
finomliszt 35 dkg
margarin 30 dkg
nádcukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 3 tk
vaníliaaroma 10 ml
sütőpor 1 tk
szilvalekvár 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek