Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-szilvás morzsasüti

Fahéjas-szilvás morzsasüti
Fahéjas-szilvás morzsasüti
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap eljött Jucika barátnőm ételfotózni. Én főzni tudok, ő fotózni. Jó párost alkottunk a Druszámmal.:) Miután az első adag sütit lefotóztuk, kérdezte, ettem-e már crumble-t. Hát én bizony nem ettem, ő meg imádja. Google, receptkeresés, irány a sarki kisboltba szilváért, és gyorsan összedobtuk a crumble-t. Imádtuk. Tejszínnel vagy vaníliasodóval, neadjisten vaníliafagyival még tökéletesebb lett volna.

További képek itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár forralt bor mellé őszi-téli estéken kiváló desszert.

Akár 1 dl vörösborral meg is locsolhatjuk a szilvát.

Érdemes barna nádcukorral készíteni, az jobban karamellizálódik, mint a finomított cukor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk. Megszórjuk 4 ek cukorral, a fűszerekkel, és állni hagyjuk egy tálban, amíg a tésztát elkészítjük.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, és a jéghideg vajat kis kockákra vágva hozzáadjuk. Addig morzsoljuk a tésztát, amíg zsemlemorzsa-szerű állaga nem lesz. Nem kell összegyúrni, nem kell, hogy összeálljon.
  3. A lecukrozott szilvát a pitetál aljába helyezzük, majd rászórjuk a morzsát.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 886
elküldve: 12
receptkönyvben: 445
elkészítve: 30/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás crumble tojás- és tejmentesen, fahéjas-szilvás crumble, fűszeres-szilvás morzsasüti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matildácska
Matildácska Sun, 2013-08-11 19:55

Imádjuk a crumble-t....szilvás,almás,meggyes,rebarbarás johet minden mennyiségben bármikor:) Hamarosan lesz almám, majd visszatérek a receptedhez. Koszonom.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2012-10-10 13:03

Kedves Szofika!
Köszönöm szépen a receptet! :) Még Hamburgban ettem egyszer nagyon finom rebarbarás 'crumble'-t. Azóta szerettem volna én is hasonló morzsasütit készíteni. Jól választottam receptet, mert a tésztája pont olyan lett mint amilyent szerettem volna. :) A szilva is nagyon illet hozzá és nagyon egyszerű volt.
Párom nem igazán szereti az olyan sütiket amiben sült gyümölcs van, de ez még neki is ízlett. :)
Legközelebb más gyümölccsel fogom kipróbálni. :)
Köszi,
Audrey

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2012-10-10 13:06

Kedves Audrey!
Nagyon örülök, hogy ízlett, jó is, hogy eszembe juttattad, mert azóta sem csináltam:) Most itt az ősz, a crumble meg nekem olyan őszi-süti :)
Üdv:
Szofika

944
finomliszt 300 g
cukor 175 g
cukor 4 ek
margarin 200 g
szilva 60 dkg
cukor 4 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint