Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-szilvás túrós pite

Fahéjas-szilvás túrós pite
Fahéjas-szilvás túrós pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok szilvánk termett tavaly, egy részéből lekvárt főztem, a többit a fagyasztóba tettem be, hiszen a szilva is sokoldalú. Levesnek, befőttnek, savanyúságnak, pitékhez, lepényekhez is kiváló, de aszalva is finom csemege. Ezúttal ez a finomság készült belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
  2. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
  3. A szilvákat negyedeljük el.
  4. Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
  5. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre. Tűpróba!
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 21 722
elküldve: 10
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás túrós pite, fahéjas szilvával rakott túrós pite, túrós pite fahéjas szilvával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bobóka
Bobóka Fri, 2018-05-25 13:33

Kedves Scarlett89!

Köszönöm a receptet. Elkészítettem gluténmentesen (fele rizsliszt, fele alfa mix lisztből) és az egyik legjobb állagú-, ízű sütim lett! Nagyon könnyű, a túró miatt levegős, nem ragadós! Szerintem tedd fel gluténmentesen is mert nagyon sokan örülnének neki! :) Ja, és benéztem, az enyémbe került sütőpor...

Csöpi85
Csöpi85 Sat, 2013-09-28 14:25

Szia! Igen megsült, még nem vágtam fel, de én már egy picit belekóstoltam és isteni finom:-), és jól is néz ki:-) Köszi a receptet:-)

Csöpi85
Csöpi85 Sat, 2013-09-28 13:19

Szia Scarlett69! Most sül a sütőben, remélem finom lesz, mert délután vendégek jönnek:-) Jól néz ki nagyon... De sütőpor nem kellett volna bele?

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2013-09-28 14:18

Szia! Gondolom már meg is sült! És remélem, h ízleni fog a vendégeknek is! Nem, nem kell bele sütőpor!
További szép napot!
Scarlett

702
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 4 db
tejföl 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
szilva 0.5 kg
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál