Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-tejszínes szilvakrémleves

Fahéjas-tejszínes szilvakrémleves
Fahéjas-tejszínes szilvakrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a gyümölcsleves jöhet bármikor, évszak nem számít. :) Ezt a szilvalevest akkor készítettem először, mikor a szilvás lepényhez túl sok lett a leszedett szilva, és nem akartam tárolni, nehogy tönkremenjen. Gyorsan készült belőle egy krémleves, ami azóta is nagy kedvenc. Diétásan is szoktam csinálni, akkor a cukor helyett édesítővel, és light tejszínnel. Úgy is nagyon finom!

A cukor/édesítő mennyisége nagyban függ a szilva édességétől, érdemes többször kóstolni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát jól megmossuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni. Mikor felforr, beletesszük a sót, cukrot, fahéjat (rudat és őröltet is) és a szegfűszeget.
  2. Amíg fő (kb. 10-15 perc), a tejszínnel simára keverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. A levest félrevesszük, néhány evőkanál lével felhígítjuk a pudingos tejszínt, simára keverjük, és úgy öntjük a leveshez, hogy az nincs a tűzön.
  3. Amikor simára lett keverve a levessel a tejszín, visszatesszük a tűzre, és kis lángon felforraljuk.
  4. Nagy melegben 1 gombóc vanília fagyival is fel lehet dobni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvakrémleves, krémleves szilvából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

190
szilva 60 dkg
cukor 4 ek
1 csipet
szegfűszeg 1 kávéskanál
fahéj 2 teáskanál
fahéjrúd 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 200 ml
víz 8 dl