Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas tépkedős kalács

Fahéjas tépkedős kalács
Fahéjas tépkedős kalács
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatestvérem ajánlotta, hogy próbáljam ki ezt a receptet. Izgatta a fantáziám, első adandó alkalommal megsütöttem. Ezt a kalácsot nem kell felvágni, mindenki kézzel tép belőle, igénye szerint.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
  3. Jól összegyúrjuk és bedagasztjuk. A dagasztást géppel vagy kézzel addig csináljuk, amíg a tészta könnyedén el nem válik az edény falától.
  4. 40 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.

A tészta rétegezéséhez

  1. Amikor megkelt, vékonyra /3-4 mm/ kinyújtjuk.
  2. Olvasztott vajjal /amiből 2 teáskanálnyit meghagyunk a tetejére/ bekenjük, és fahéjjal elkevert cukorral egyenletesen beszórjuk.
  3. Éles késsel függőlegesen 6 lehetőleg egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra helyezzük. Az így kapott tésztát 6 szeletre vágjuk.

A tepsi kivajazásához

  1. A tepsit kivajazzuk. A szeleteket felállítva szorosan egymás mellé helyezzük a tepsibe, és ismét 40 percig kelesztjük.
  2. A tetejét a maradék olvasztott vajjal megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt pirosra sütjük. Ha a teteje idő előtt elkezd nagyon pirulni, sütőpapírral letakarjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x12x5 cm
  • költség: 515 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rétegzett kalács, fahéjas kel tészta, cimetes kelt tészta, rakott kalács, hajtogatott kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2015-11-04 16:29

Kedves Muca!
Egyszerünek tünik az elkeszitese, köszönettel eltettem kiprobalasra.

Üdvözlettel: Marti

531
finomliszt 3 bögre
tej 2.5 dl
cukor 1 ek
tojás 1 db
vaj 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
1 csipet
vaj 9 dkg
cukor 5 ek
fahéj 2 teáskanál
vaj 1 dkg