Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-vaníliás madártej

Fahéjas-vaníliás madártej
Fahéjas-vaníliás madártej
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és finom desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk.
  2. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főzzük, majd átfordítjuk. Miután elkészültek a habgaluskák óvatosan kiszedjük a tejből, és egy tálkába tesszük.
  3. A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és pár csepp vanília aromával. Alapos kevergetés után lassan hozzákeverjük a meleg tejhez, és még egy keveset főzzük, hogy besűrűsödjön.
  4. A vaníliás tejet merjük ki egy tálkába, helyezzük rá a habgaluskákat, szórjuk meg egy kis fahéjjal, és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 297
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

konytyoska

Mióta szakács: 2014.02.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, madártej fahéjasan, édes habgaluska vaníliamártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

325
tej 1 l
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliaaroma 5 csepp
tojás 4 db
fahéj 1 kávéskanál