Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas zabkeksz

Fahéjas zabkeksz
Fahéjas zabkeksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkaidőben sokszor rámtör az édesség utáni vágy, és akkor mindent megeszem, amit épp találok: csokit, kekszet stb. Ezt kiküszöbölvén találtam ki, hogy készítek egy finom, laktató és egészséges nassolni valót. Egy-egy keksz teával tízóraira, uzsonnára tökéletesen kielégíti az édesség utáni vágyat. Nekem 35 db lett ebből a mennyiségből, ami annyit jelent, hogy 1 db keksz kb.62 kcal-t tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a fűszereket, a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a puha margarinnal, folyékony édesítővel vagy mézzel édesítjük.
  3. A két tál tartalmát jól összedolgozzuk, először fakanállal, majd kézzel. Ha szükséges, akkor tejet lehet hozzá adagolni a könnyebb gyúrhatóság érdekében.
  4. Diónyi golyókat formázunk nedves kézzel, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Egy benedvesített kanál hátuljával szépen ellapítjuk keksz formájúra a golyókat.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már pirosodik a kekszek alja.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 162
elküldve: 9
receptkönyvben: 394
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogczi
bogczi / bogczi Mon, 2016-11-28 11:43

Sajnos kiderült, hogy refluxom van, amit a búzafinomliszt erősít, ezért elkezdtem nézelődni, hogy mégis milyen rágcsát vagy kekszet tudnék készíteni, ami nem ingerli a gyomrom, ezért lyukadtam ki itt. Kicsit változtattam a recepten, de nagyon finom lett így is! :) A 10dkg liszt helyett 5dkg tk rozslisztet és 5dkg darált diót tettem bele, illetve egy kevés gyömbért és nagyon jó lett. Elég omlós, ízes és nem szárad ki. :)

szkitas
szkitas Thu, 2013-09-19 20:24

Baj ha kihagyom belőle a Ramát? És esetleg banánt rakok bele, hogy összeragadjon a tészta?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-30 12:25

Kedves Zsuzsa!

nagyon köszönöm ezt a nagyszerű receptet, már sül az első adag. a többi receptedet is nézegettem, szerintem kipróbálok még többet is.
nagyon könnyen elkészíthető ez a finom keksz, semmi problémám nem volt az összegyúrásnál. helyes kis korongocskákat formáztam, s már az egész konyhában terjeng a fahéj illata, a karácsonyt idézve.
bevallom, aprítottam bele egy pár szem aszalt szilvát is, biztosan finom lesz benne.

ha van még ilyen klassz ötleted, tedd már légszíves közkincsé! :)

üdvözlettel: Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-10-13 20:19

Kb 2 evőkanál, de ízlés kérdése! Én édesítővel csináltam, azt is csak úgy érzésre tettem bele. Ha édesszájú vagy, akkor mehet akár 3-4 evőkanállal is. Sokat nem változtat majd az állagán, ha mégis, akkor még tegyél hozzá kis zabpelyhet, hogy könnyen lehessen golyókat gyúrni belőle. Zsuzsa

584
zabpehely 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
tej 1 ek
méz 1 teáskanál
fahéj 2 tk
gyömbér 1 tk
sütőpor 1 tk