Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjlikőr házilag

Fahéjlikőr házilag
Fahéjlikőr házilag
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint csak új vizekre eveztem, mikor is érdekelni kezdett a különböző ízű likőrök házilag való elkészítése. Vettem is egy jónak tűnő könyvet a témában, és már meg is találtam a kedvemre való recepteket. Mivel imádom a fahéjat, nem volt nehéz eldönteni, hogy mi legyen az első választottam. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fahéjrudat, narancslevet és barnacukrot üvegbe tesszük és ráöntjük a brandyt.
  2. Az üveget jól lezárjuk, összerázzuk és 4 hétig állni hagyjuk.
  3. A fahéjlikőrt konyharuhával kibélelt szitán átszűrjük és újra tisztára mosott, száraz palackba töltjük.
  4. Hűtve kb. 3 hónapig tartható el.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 588
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjlikőr egyszerűen, fahéjas brandy

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2011-12-14 19:04

Kedves Anci!
Örülök, hogy megtetszett! Remélem ízleni fog! :)
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Nektek is! :)
Samiya

264
fahéjrúd 8 db
narancslé 1 fél narancsból nyert
barna cukor 125 g
brandy 7 dl