Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fajitas De la Casa

Fajitas De la Casa
Fajitas De la Casa
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc mexikói éttermünkben én mindig ezt kérem. Imádom, és külön hoznak még nekem nagyon erős szószt vagy paprikakarikákat - már ismernek.:) Ezt szerettem volna elkészíteni, férjem szerint finomabb mint ott.
Ők serpenyőben szolgálják fel, külön két tortillalapot hoznak, közé kellene betteni a fincsit. Én ott is így eszem.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A vörösbabpüréhez

A tortillához

ajánlat

Aki szereti a hozzávalókat és az újdonságokat, bátran ajánlom kipróbálásra. Az erős paprikát lehet csökkenteni is (akár elhagyni, akkor nem az igazi, szerintem), ha valaki nem olyan erősimádó mint én.
Előtte feltétlen igyunk egy Tequilát, utána egy Sangria vagy egy jó kis búzasör citrommal illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lehártyázott szűzpecsenyét 3-4 cm hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, 1/2-1 órát állni hagyjuk.
  2. Közben a hagymát vékony karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  3. A felhevített vajban a húst hirtelen megpirítjuk, majd puhára pároljuk.
  4. Másik serpenyőben, kevés olajon, hirtelen megpirítjuk a hagymát és a gombát. Ne legyen túl puha, de fője el a levét.
  5. Hozzáadjuk a húshoz, rátesszük a jalapenot, a sajtot, és átforraljuk, hogy a sajt egyenletesen elolvadjon.
  6. A tortilla felét befedjük az elkészült húsos töltelékkel, és ráhajtjuk a másik felét.
  7. Köretként rizs, babpürét, salsát és fokhagymás tejfölt kínálhatunk.
  8. A a babpüréhez az előző este beáztatott babot sós vízben feltesszük főni az egész hagymával, a babérlevéllel és oregánóval.
  9. Ha kész, kivesszük a hagymát, a babérlevelet, és villával áttörjük. Ízesítjük még sóval, borssal. Hozzákeverjük az olajat, citromlevet, és egy kis főzőlével kikeverjük, hogy ne legyen tapadós száraz.
  10. Lehet konzervből is, úgy gyorsabb. A húsos tortillával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tortillába töltött sertés babpürével, vörösbabos-húsos töltött tortilla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erui
Erui Fri, 2012-05-04 14:52

Szia!

Klassz recept, nagyon elégedett volt a család mikor megcsináltam (bár egy kicsit átalakítottam, szűzpecsenye helyett két csirkemellet használtam, és jalapeno helyett sima csípőspaprikát...)
Köszi hogy feltöltötted ^^

1117
sertésszűz 50 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
trappista sajt 20 dkg
cheddar sajt 20 dkg
jalapeño 6 db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbab 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 2 db
oregánó 1 kk
olívaolaj 2 ek
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
napraforgó olaj 6 ek
víz 3 dl