Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi gombaleves

Falusi gombaleves
Falusi gombaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vidéki vendégség alkalmával kínáltak meg ezzel a csodával, azóta csak így készítem a gombalevest.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a tárkonyt.
  2. Amíg megfő a krumpli, megcsináljuk a galuskát. Összekeverjük a 2 tojást sóval és annyi liszttel, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk, majd beleszaggatjuk a levesbe. (Vagy a legegyszerűbb, ha egy kisebb nylonzacskóba beletesszük, levágunk egy kicsit az egyik csücskéből és belecsorgatjuk a levesbe.)
  3. Miután megfőtt minden a levesben, egy kis tejfölt összekeverünk liszttel, és beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, ha kell utánafűszerezünk, és kész az isteni ízű és illatú levesünk.
  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 94 880
elküldve: 21
receptkönyvben: 486
elkészítve: 61/75
Facebookon megjelent: 1

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, tejfölös gombaleves, tárkonyos gombaleves

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vandis
Vandis Wed, 2017-01-25 16:57

Nem volt itthon tejföl, tejszínt tettem bele (meg egy kis sárga- és fehérrépát). Nagyon finom lett! De a zacskóból csurgatott galuskát még gyakorolni kell :)

jucikv
jucikv Wed, 2015-05-20 16:40

Akkor nem baj, hogy csak 1 tojás van itthon.. :) már fő, kíváncsian várom, az illata zseniális!

Demetrea
Demetrea / Demetrea Fri, 2014-07-18 15:27

Fantasztikus ez a leves, köszönöm! :) Annyi módosítással csináltam, hogy nem tettem bele nokedlit, de fenséges lett!
Üdv, Demetrea

cristin
cristin Tue, 2012-09-18 21:25

Bárkinek kételye van ez a leves olyan fini , mint milyen guszta a képen :) Most készült el és isteni lett. Köszönöm szépen a recepted :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-09-01 10:19

Mindig nagy örömömre szolgál, ha olyan receptet találok, mint a te gombalevesed.
Ugyanis nagyon szeretem az ország más részén szokásos finom ízvilágot.
Ezt a levest már enném is, olyan finomnak képzelem el, csak a hozzávalók alapján.
Biztosan el fogom készíteni ! Köszönöm, üdvözlettel: Anci
Megosztanád velem, hogy az ország melyik részéről származik ez a leves ? Köszönöm.

györgyi
zora / györgyi Sat, 2012-09-01 11:47

Ordacsehiben ettem ezt az illatos levest , de az igazi származási helye ha jól tudom Románia. Igazából a története az, hogy egy balatoni rokonunknál voltunk látogatóban, amikor átvitt minket az anyósához Ordacsehibe.Hát ez egy idős mamóka volt, aki pont ezt a levest készítette és már akkor beájultam az illatától, aztán meg az ízétől. Először furcsa volt, hogy nincs benne répa, de szerintem ha lenne benne sem rontana rajta semmit.Üdv Györgyi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-09-02 09:40

Kedves Györgyi !
Köszönöm a kedves történetet, nagyon örülök,hogy megírtad nekem.
Hamarosan elkészítem, mert annyira ennék már belőle !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

lulesz
lulesz Fri, 2012-08-31 16:15

Elkészítettem ma a levest, nekünk nagyon tetszik ez az ízvilág!!! Köszönöm szépen a receptet, lesz még nálunk máskor is az asztalon. Bőséges, sűrű leves talán legközelebb elég lesz 1 tojásból is a galuska.

györgyi
zora / györgyi Fri, 2012-08-31 16:21

Szia! Örülök, hogy bejött a leves. Az én kis családom a paprikáskrumplit is úgy eszi meg, hogy tele van galuskával. Sőt, majdnem minden levesbe kell hogy tegyek . Ez van.

lorka
Lorka / lorka Fri, 2012-08-31 17:58

Már értem, ezek szerint rendes fűszerpaprika. Darabra adtad meg a receptben, engem is az zavart meg:)

györgyi
zora / györgyi Fri, 2012-08-31 22:50

Kijavítottam, de én a babérlevélre írtam mennyiséget, de mindegy. Olyan furán szerkesztik a recepteket.Elnézést kérek.

csele.regina
csele.regina Thu, 2012-08-30 16:49

Majdnem ugyanezekkel a hozzávalókkal töltöttem fel egy nagyon hasonlóan hangzó receptet a múlt héten! Kíváncsi leszek, az enyém megjelenik -e!!!

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Thu, 2012-08-30 13:32

Mentem!Bár a kisebb fiam nem hajlandó megenni a gombát,de mindenki más imádja!Üdw Mimi

györgyi
zora / györgyi Thu, 2012-08-30 16:37

Sajnos nagyon sok ember nem szereti a gombát, de van ez így. Hidd el, ez a recept mindenkinek ízleni fog! Üdv Györgyi

316
gomba 0.5 kg
burgonya 0.5 kg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
tojás 2 db
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál