Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 14. - holland

Fánk 14. - holland
Fánk 14. - holland
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy szlovák weboldalon találtam. Mivel Szlovákián és Magyarországon is ilyenkor farsang idején sokan készítenek fánkot, úgy gondoltam, hogy kipróbálom, és felrakom ezt a receptet.
Hollandiában fánkokat szilveszterkor sütnek, ez a fánk is a szilveszteri ünnepekre készül náluk. Minden évben versenyt rendeznek, ahol a legjobb-legfinomabb fánkokat árulják ...

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

ajánlat

Ezt a fajta fánkot lehet csak úgy mazsolya nélkül is készíteni, de lehet bele tenni másfajta gyümölcsöt is. Erre a fánkra is van többféle elkészítési módszer..."Ahány ház annyi szokás".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolyát megmossuk, és meleg vízben beáztatjuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben (tej, élesztő, cukor, liszt).
  3. A lisztet áttszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat, a citrom levét, a tejet és a felfutatott élesztőt. Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
  4. Leszűrjük a mazsolyát, és beledolgozzuk/keverjük a tésztába.
  5. A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen 30 percet kelni. Amikor megkelt, átkeverjük, és még 30 percet hagyjuk meleg helyen kelni.
  6. Az olajat felmelegítjük. A fánkokat fagylaltadagolóval vagy evőkanállal beleszaggatjuk az olajba. Aranybarnára sütjük.
  7. Kiszedjük az olajból, és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat. Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk. (kb. 30 db lesz belőle, a szaggatástól függ kisebb/nagyobb).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 540
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: holland
alkalom: farsang, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilveszteri fánk, fánk mazsolával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2159
finomliszt 500 g
vaj 40 g
friss élesztő 40 g
tojás 1 db
cukor 2 ek
citromlé 3 ek
tej 450 ml
1 csipet
vaníliás cukor 1 teáskanál
mazsola 250 g
napraforgó olaj 7 dl
porcukor 2 ek