Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 20. - csokiba mártva

Fánk 20. - csokiba mártva
Fánk 20. - csokiba mártva
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám teljesen másképp csinálja a fánkot, és én azt nagyon nehéznek éreztem, ezért elkészítettem a saját receptem szerint!
Nagyon kellemes, és könnyű tésztát kapunk belőle! Épphogy kisült, már el is fogy :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral és az élesztővel kicsit meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel! Nagyon fontos, hogy ne forraljuk, mert nem fog megkelni a tészta!
  2. Az életsztőt felfuttathatjuk, ha van időnk, de én nem szoktam, mert így is meg fog kelni a tészta.
  3. Az összes hozzávalót egy nagy tálban összedolgozzuk szép simára (én géppel szoktam), és langyos helyre tesszük megkelni. Legalább a duplájára kelesztjük! (Ha hideg van a lakásban, kicsit langyosítsuk meg a sütőt, és zárjuk el, majd tegyük oda a tésztát, kis idő múlva gyönyörűen fel fog jönni.)
  4. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára öntjük, kicsit összeállítjuk (gyúrjuk), majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk! (Én a linzerszaggatóval szoktam.)
  5. A fánkokat még kb. 10 percig pihentetjük a deszkán, majd az időközben felhevített forró olajban kisütjük!
  6. Ha szalagos fánkot szeretnénk, akkor az első oldalát fedő alatt süssük!
  7. Ízlés szerinti töltelékkel tálaljuk. Nálunk a csokis fánk a menő. Ha azt szeretnénk, akkor egy tábla étbevonót elkészítünk a leírásnak megfelelően, és belemártjuk! Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 622
elküldve: 7
receptkönyvben: 441
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Renáta

Mióta szakács: 2011.06.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csokis szalagos fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anda anyu
Anda anyu Tue, 2014-02-04 20:44

Nagyon köszi a receptet, szuper lett!! Már két adagot kellett belőle csinálnom!!!!

bandi18
Bandi / bandi18 Tue, 2012-02-14 16:48

Valóban jól néz ki...ráadásul finom is! :)) Én a gundel palacsinta csoki öntetével készítettem....a lányom kedvéért...nagyon tuti lett!

1792
finomliszt 500 g
tej 200 ml
élesztő 5 dkg
porcukor 50 g
margarin 60 g
tojássárgája 4 db
napraforgó olaj 5 dl
tortabevonó 10 dkg