Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 3.

Fánk 3.
Fánk 3.
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A farsangi szezon végére sütöttem a fánkot. A rokonság összegyűlt nálunk, így 2 óra alatt elfogyott az egész.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és jól összedagasztjuk. A dagasztás ideje 15-20 perc, ami elvégezhető egy nagy fakanál segítségével, vagy géppel. Addig kell dagasztani, amíg a tészta össze nem áll (ettől lesz szép szalagos).
  2. Tegyük a tésztát 1,5 órára meleg helyre keleszteni. Én egy konyharuhával fedtem le és pléddel takartam be.
  3. A megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára helyezzük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kb. 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, és hagyjuk a deszkán további 20 percig kelni. A tésztát itt is takarjuk le egy konyharuhával.
  4. Egy széles lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk. A kör alakú fánktésztákat középen a hüvelykujjunkkal jól benyomjuk és forró olajba tesszük. A lábast lefedjük. A tésztákat kb. 2 percig sütjük, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Egy villa segítségével megfordítjuk a fánkokat és a másik felüket is aranyszínűre sütjük. A második oldal sütésekor a lábast már nem kell lefedni.
  5. A tésztából 40 db fánk lett. Frissen finom igazán.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 213
elküldve: 1
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, szalagos fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adeptus
Adeptus Sat, 2014-05-31 14:00

Most csináltam először fánkot. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :)

1132
tej 7 dl
rétesliszt 90 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
1 tk
cukor 4 teáskanál
élesztő 3 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
napraforgó olaj 6 dl