Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 8. - nutellával töltött

Fánk 8. - nutellával töltött
Fánk 8. - nutellával töltött
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Középső fiam nagyon szereti a nutellát  és a fánkot is. Ezért farsang ideje lévén, egyesítettem a kettőt. Nagy sikere lett, melegen és hidegen is finom. Nem kell félni, nem fog kifolyni belőle a nutella. A tészta receptje megegyezik Sárvári Mária Farsangi fánkjával, azzal a kiegészítéssel, hogy raktam bele reszelt citromhéjat.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A megmaradt tésztadarabokat simán kisütöttem, így aki akart, ehetett nem fánk alakú fánkot is lekvárral megbolondítva :).
El lehet készíteni nutella helyett sütőlekvárral is. Még melegen meglehet szórni porcukorral. Én nem tettem rá, mert  nekünk elég a nutella édes íze!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a liszteket. Közepébe kis fészket csinálunk, és ebbe minden hozzávalót beleöntünk.
  3. Elővesszük a gépi habverőt, beledugjuk a dagasztó kanalakat, és ezzel kb. 10-15 percig jól kidagasztjuk. Ha nincs gép, akkor sajnos ezt egy fakanállal végezzük el. Addig verjük, amíg el nem válik a tészta az edény faláról, és a fakanálról is simán lejön.
  4. Kevés lisztel megszórjuk a tetejét, letakarva  meleg helyen kelesztjük kb. 50 perc.
  5. Mikor megkellt a tészta, kiborítjuk lisztezett deszkára, és lisztes kézzel átgyúrjuk egy kicsit. Kétfelé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk (esetleg kézzel kihuzogatjuk) 1 cm vékonyra.
  6. Nutellagombócokat rakunk a tésztára, sorba egymás mellé kb. 6-7 cm távolságba. Következő sor is 6-7 cm -re kezdődjön. (Úgy képzeljétek el, mint amikor gombócot készítetek. De nem kell felvágni a tésztát.)
  7. A másik tésztánkat is kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és ráfektetjük a nutellahalmokkal borított lapra.
  8. Jól lenyomkodjuk a tészta széleit, és a nutellahalmok között is. Majd egy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat úgy, hogy a nutella hellyel-közzel a közepén legyen.
  9. Egy lábasba olajat öntünk, és felforrósítjuk. Mire felforrósodik, a fánkjaink újból megkellnek. Kisütjük olajban az ismert módon. Előszőr fedő alatt, majd amikor megfordítjuk, fedő nélkül sütjük. Annyit tegyünk egyszerre az olajba, amennyi kényelmesen elfér,  mert picit nőni fognak a fánkok. 
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 43 269
elküldve: 9
receptkönyvben: 651
elkészítve: 6/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött farsangi fánk, nutellás fánk, mogyorókrémmel töltött fánk

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimród
Nimród Sun, 2014-10-19 07:58

Szia!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy használhatok száraz élesztőt?
Minden van, csak a hagyományos élesztő nem :-)
Köszönöm
Andi

laraed
Edit / laraed Wed, 2014-10-29 20:31

Bocsi Andi , de csak most olvasom a kérdésed , de gondolom már tárgytalan ! Én nem hasznéltam még száraz élesztőt , de szerintem az is jóóó hisz élesztő :)

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-01-13 20:38

Kedves Edit! Mit gondolsz, csokipudinggal is működhet a recept? előre is köszönöm!

laraed
Edit / laraed Fri, 2012-01-13 22:01

Kedves Szka86 ! Elméletileg kellene működni . Gyakorlatilag meg majd kiderül:))))) De úgy is csinálhatod , hogy megsütöd a fánkot ,és utána töltesz bele csokipudingot olyan töltővel amivel a tortákat szokták díszíteni. Van annak olyan kis kupakja ami direkt erre való:) Azt ajánlom , hogy kicsit keményebb pudingot csinálj ne legyen folyós:)) Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-02-08 09:05

Kedves Edit! Csak most látom ezt a szuper receptet, hát ez nagyon finom lehet! :-)
Nagyon ott lett volna a helye Eszter nutella-játékán! Teszem is a recik közé magamnak! :-)
Puszi: Éva

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-02-08 07:24

Kedves Edit!
Tiéd lett 2011. február 7. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 13:56

Húúúúú a mindenit!! Ezt még az amerikai rendőrök is megirigyelnék:))meg a magyarok is:))))))nagyon guszta!!

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-02-18 11:15

Kedves Nosalty szerkesztők ! Nem az a recept jelenik meg amire gondoltam ha rákattintunk a kék sorra / Sárvári Mária..Farsangi fánk../ Ha lehet cseréljétek le. Köszi Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-02-07 13:02

Kedves Bogi! Neked biztos ízleni fog , hisz egy az ízlésünk:))) Szerintem már nem ment a nutellás dolog amikor csináltam , de nem vagyok benne biztos Puszi Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-02-07 12:02

Editkém, miért nem küldted be ezt a receptet a Nutella játékra? Tök jó lett volna! :-)))

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-02-07 12:59

Kedves Eszter ! A fánkosra beakartam küldeni de nem tudom , hogy , hogy kell:)) Béna vagyok:))Csináljátok meg mert nagyon finom Hmmmmmm:))) Puszi Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-02-07 12:00

Edit! Csodálatos vagy! Ezt tutira elkészítem, hétvégén boltozunk :veszek Nutellát, nem fogom kihagyni, elkészítem.:-)))Köszi szépen.Nutellából a világ:-))) Nem baj, had jöjjön:-)) Szép napot!Éva-Anyóca

1282
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 50 dkg
tej 4 dl
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
rum 0.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojás 3 db
élesztő 5 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
nutella 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl