Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk ahogy Ágica készíti

Fánk ahogy Ágica készíti
Fánk ahogy Ágica készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondoltam, épp itt azt ideje megtanulnom fánkot sütni, így megkértem anyukámat, hogy mondja el, hogyan kell készíteni, és szerencsére sikerült. Mindenkinek nagyon ízett :) szóval köszi Anyu:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel a tejben és 1 kk cukorral.
  2. A lisztet, a cukrot, és a picike sót keverjük össze, csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe.
  3. Ha felfutott az élesztő tegyük bele a kis mélyedésbe, a tojással és az olvasztott vajjal együtt.
  4. Gyúrjuk össze, adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit szükséges, és dagasszuk.
  5. Ha kész, takarjuk le konyharuhával és kelesszük félórát.
  6. Majd kilisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki fánkszaggatóval (pogácsaszaggató), egy újabb félórára rakjuk meleg helyre.
  7. Végül forró olajban süssük ki.
  8. Melegen baracklekvárral és porcukorral fogyasszuk:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, teljes kiőrlésű lisztből készült fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
teljes kiőrlésű liszt 200 g
finomliszt 400 g
élesztő 30 g
tej 1.5 dl
cukor 52 g
tojás 2 db
víz 2.5 dl
1 csipet
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 5 dl