Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk, ahogy anyósom készíti

Fánk, ahogy anyósom készíti
Fánk, ahogy anyósom készíti
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Anyósomtól kaptam, azóta készítek fánkot, előtte nem mertem. Ezzel a módszerrel és recepttel mindig sikerült és a családnak is nagyon ízlik.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk és pici cukorral és az élesztővel kovászt készítünk.
  2. A többi tejet is meglangyosítjuk, beletesszük a sót, cukrot, tojást, a kovászt és apránként kevés lisztet, majd dagasztjuk. (Folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet, annyit, hogy lágy tészta legyen.)
  3. Hozzáadunk egy evőkanálnyi olvasztott kacsazsírt, ezzel is jól átkeverjük.
  4. Lefedjük és fél órát kelesztjük.
  5. Gyúródeszkára tesszük a megkelt tésztét és kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagra, majd egy pohár vagy szaggató segítségével kiszaggatjuk. Hagyjuk kelni még egy keveset.
  6. Közepes hőn, olajba sütjük a fánkokat, egyenletesen mindkét oldalukat. A tésztánk közepétől kicsit körbe kihúzzuk, hogy szép formát kapjunk.
  7. Mikor megsült, picit hagyjuk hűlni és közepébe házi lekvárt nyomunk, és porcukorral meszórva tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 177
elküldve: 0
receptkönyvben: 261
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2011-09-01 21:05

Kedves Manolya, az igazság az, hogy én mikor ezt csinálom 3-4óra múlva nem nagyon szokott maradni, nagyon ritka, ha megmarad másnapra. De nem szokott kőkemény lenni, viszont le szoktam takarini és később esetleg pár másodpercre beteszem a mikróba és olyan, mintha frissen készült volna. Persze lekvár nélkül melegítve.

Manolya
Manolya / Manolya Wed, 2011-08-31 22:19

Szia!
A kérdésem, hogy megkeményedik-e? Nem rég csináltam életem első fánkját, ami nagyon finomra sikeredett, viszont pár óra alatt majdnem kő kemény lett, az ízével nem volt semmi gond, mi lehetett a gond? Köszi a választ és megy a receptkönyvbe és hamarosan ki is próbálom!

Tucsok61
Tucsok61 Wed, 2011-08-31 09:58

Szia Heni!
Kacsazsír helyett mit haználatunk még?
Üdv,
Tucsok61

662
tej 0.5 l
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
tojás 1 db
1 csipet
kacsazsír 1 ek
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 4 dl
sárgabaracklekvár 10 dkg