Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk Györgyitől

Fánk Györgyitől
Fánk Györgyitől
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető édességre vágytam, így hát elkészítettem ezt az egyszerű, de egyben finom fánkot.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfusztatott élesztőt.
  3. A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
  5. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát  már nem kell lefedni.
  6. Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

amerikai fánk, nutellás fánk, csokis fánk, mogyorókrémes fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2284
finomliszt 60 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 4 db
rum 1 dl
élesztő 4 dkg
tej 3 dl
napraforgó olaj 5 dl
nutella 200 g
színes cukorka 2 ek