Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)

Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)
Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy a Nagymamám régi receptjei közül, kissé átdolgozva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, sót, cukrot a tejben kissé felmelegítjük.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk.
  3. Beleöntjük az élesztős tejet és fakanállal összedolgozzuk, míg el nem válik a tészta az edény falától. Ha nagyon ragadna, mert túl lágy a tészta, nagyon kevés lisztet lehet még hozzáadni.
  4. A tálat lefedjük és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk a tésztát.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pohárral, vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és még 10 percig pihentetjük a fánkokat a nyújtódeszkán.
  6. Közben zsiradékot egy mélyebb serpenyőben felmelegítünk, annyit, hogy a fánkok "foroghassanak" benne. Mikor igazán forró, a fánkokat közepüknél kicsit széthúzogatva a zsiradékba tesszük.
  7. Mindkét oladalukat rózsaszínre sütjük, törlőpapírra szedjük. Tálalás előtt még melegen megszórjuk porcukorral, a mélyedésbe ízlés szerint lekvárt is tehetünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 281
elküldve: 5
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk lekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MiniMe9
MiniMe9 Mon, 2009-06-29 19:57

Nagyon örülök ennek a receptnek, mert éppen véletlenül vettem rizstejet (szóját akartam), és hát nagyon nem izlik, viszont kicsit drága kidobni, így hasznosan felhasználhatom. Köszönöm. :)

2301
finomliszt 40 dkg
növényi tej 2 dl
élesztő 2 dkg
cukor 3 ek
1 csipet
napraforgó olaj 10 dl