Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánkcsillag házi narancslekvárral

Fánkcsillag házi narancslekvárral
Fánkcsillag házi narancslekvárral
102 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Narancsos trüffeltortát készítettem hétvégén szülinapra. Saját készítésű narancslekvárral töltöttem, amiből nem érdemes kis mennyiséget készíteni, így nem használtam fel a tortához mindet. Pont kapóra jött a maradék, mert a Szuflé magazin 2012-es téli számában rábukkantam erre a fánkcsillag receptre, ami isteni finom lett ezzel a lekvárral (a maradék lekvárt töltsük kis üvegbe, hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a narancslekvárt: a narancs felét hámozzuk meg, daraboljuk fel, a másik felét kockázzuk fel héjastól. Tegyük fazékba, öntsük rá a cukrot, és kezdjük el főzni. Mikor már levet engedett, botmixerrel pürésítsük, majd főzzünk sűrű lekvárt belőle (kis lángon, gyakran keverjük, kb. 1-1,5 óra). Mikor kész, hűtsük ki.
  2. A csillagokhoz gyúrjuk össze a lisztet a tojásokkal, a puha vajjal, a cukorral és a vaníliakivonattal. Hűvös helyen hagyjuk 30 percet pihenni.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk (kb. 3 mm) vékonyra, majd csillag alakú kiszúróformával szaggassuk ki a tésztát (más tetszőleges forma is lehetséges!).
  4. Bő, forró olajban süssük aranybarnára.
  5. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 163
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancslekváros fánkocskák, fánk narancslekvárral, édes fánkcsillag házi naracslekvárral

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etadobos
etadobos Wed, 2015-06-24 07:24

Mindenki a lekvarrol beszel, kozben maga a lenyeg (a suti) EHETETLEN!!!
Nem is tudom, hogy lehettem ilyen buta, h. a hozzavalokbol nem jottem ra, hogy ezekbol nem johet ki jo!
Sajnálom a ra pazarolt idot! :(

mignon
Mignon / mignon Wed, 2012-12-19 21:37

Szia Era!
Ettől én is tartottam kicsit (meg a héján levő méreganyagoktól is!!....), de aztán úgy döntöttem, hogy alapos sikálás és mosás után, a felét beleteszem és kipróbálom. Szerencsére nagyon finom lett, egyáltalán nem keserű. A héjtól kicsit tartalmasabb lesz szerintem a végeredmény, de nyugodtan kipróbálhatod csak gyümölcshúsból, az is biztos nagyon ízletes.
Kellemes ünnepeket, üdvözöllek:
Mignon

Artemisz
Artemisz Wed, 2013-11-13 18:51

Kedves Mignon!

Írod, hogy a fele héjától egyáltalán nem lett keserű a lekvár.
Még soha nem főztem narancslekvárt, szerinted érdemes lenne megpróbálni az összes héját belefőzni?

Üdv.
A.

mignon
Mignon / mignon Wed, 2013-11-13 22:18

Kedves Artemisz!
Nem próbáltam még, nincs tapasztalatom benne.
Szerintem elég a fele mennyiség, de ha gondolod próbáld ki nyugodtan, és számolj be nekünk róla.
Üdvözöllek:
Mignon

Artemisz
Artemisz Thu, 2013-11-14 01:31

Köszönöm a választ. A receptet elmentettem, lehet, csak hetek vagy hónapok múlva kerül sor az elkészítésére, de akkor majd beszámolok róla.

M.Era
M.Era / M.Era Wed, 2012-12-19 21:22

Csak szeretném megkérdezni nem lesz keserű a lekvár a narancshéj miatt ?
Már régóta szeretnék csinálni, de valahogy ez visszatart :) Várom válaszod előre is köszi.
Era

1653
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
cukor 4 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 dl
narancs 1 kg
cukor 20 dkg
porcukor 1 ek