Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fanta szelet

Fanta szelet
Fanta szelet
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom Fanta üdítő íze van a süteménynek. Aki szereti a Fanta üdítőt, annak ajánlom. 

hozzávalók / 10 adag

tészta

krém

ajánlat

De ha valaki nem szereti a Fantát, hanem inkább a Coca colát, az abból is elkészítheti. Én már egyszer abból is kipróbáltam, s nagyon finom volt. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, s külön magasabb falú edénybe rakjuk a tojásfehérjét. Hozzászórjuk a csipet sót, s elkezdjük felverni. Félidőben apródonként hozzákeverjük a porcukrot. Ha már jó kemény lett, akkor hozzákeverjük a 3 db tojássárgáját is. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, rászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, s beleszórjuk a felvert tojásba, majd óvatosan, lapos fakanállal összekeverjük.
  2. Egy kb. 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kis liszttel, s beleöntjük a tésztát, amit utána szépen elegyengetünk, és előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 C-fokon 20-25 percig. Én félidőben mindig kiveszem a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán átsüljön a sütemény.
  3. 20 perc után megnézzük fogvájó segítségével. Ha még kicsit ragad, akkor még kb. 5 percre visszarakjuk. Ha már nem ragad a fogvájóra, akkor elzárjuk a gázt, arra már nem lesz szükségünk. A tepsit, ha lehet, hideg helyre rakjuk.
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrós krémet. A vajat mikróban kicsit megmelegítjük, majd hozzákeverjük a túrót, a porcukrot, és ráreszeljük a citrom héját. Ezután gépi habverővel habosra keverjük a krémet, majd a kihűlt tésztára rakjuk, s szépen, egyenletesen elkenjük rajta.
  5. A felső réteghez egy nagyobb bögrébe beleszórjuk a pudingport, a porcukrot, s hozzáöntünk kb. 1 dl Fantát, majd villával szépen, egyenletesen elkeverjük. A fennmaradó 3 dl Fantát pedig felforraljuk, s hozzákeverjük az összekevert Fantás-porcukros pudingport.
  6. Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik a Fantás krémünk. Még melegen ráöntjük a túrós krémre, s elsimítjuk a tetejét.
  7. Utána hűtőbe rakjuk pár órára, hogy teljesen megdermedjen a teteje. 2-3 óra múlva már szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 2 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mirinda szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

245
finomliszt 3 ek
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 3 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
tehéntúró 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
szénsavas narancsos üdítőital 4 dl