Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fantás süti 3. - mákos

Fantás süti 3. - mákos
Fantás süti 3. - mákos
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szülinapi bulin láttam egy mákkrémes sütit és egy fantás sütit. Nem kóstoltam egyiket sem, de otthon fantáziálgattam, hogy mi lenne, ha összekeverném a belőlük tetszetős hozzvalókat :P?! Így született meg a jelenlegi süti :D.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mákimádóknak!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a nyolc tojássárgáját kikeverjük a nyolc ek cukorrral.
  2. A nyolc tojásfehérjét felverjük habbá, és összekeverjük a cukros tojássárgájával.
  3. Ezután belekeverjük a nyolc kanál lisztet és a zacskó sütőport.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és aranyszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk egy tálcára, és hagyjuk hűlni.
  6. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a mákos krémet. Az 500 ml tejbe belekavarjuk a mákot, a vaníliás cukrot és a 6 ek cukrot (ízles szerint), jól összefőzzük legalább 10 percig.
  7. Még melegen rákenjük a kihűlt tésztalapra, egyenletesen elsimítva. Hűvös helyre tesszük, ameddig elkészül a teteje.
  8. A fantás tetőhöz a 2 zacskó pudingport összekeverjük a 3 ek cukorral és az üdítővel. Simára keverjük, és felfőzzük.
  9. 10 percig főzzük, és meg melegen ráöntjük a mákos krémre, mert gyorsan megköt, és nem lehet vele dolgozni.
  10. Legalább 2 órát hűtjük a hűtőben.    

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26X32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 140
elküldve: 14
receptkönyvben: 598
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-fantás szelet, mákkrémes sütemény fantás tetővel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Thu, 2014-08-14 15:23

timbornak: BIZTOS, hogy nem kell a mák a piskótába! Egyrészt látszik a képen, hogy sárga, másrészt a készítésnél sincs már említve. Véletlenül került bele a 40 dk mák 2x. Jó lenne, ha a szerző korrigálná.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-08-14 19:22

Kedves divica!
Köszönjük az észrevételt, szerkesztői hiba történt, javítottuk.
további kellemes sütés-főzést!
Kata

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-08-14 19:24

Kedves timbor!

Szerkesztői hiba történt, a piskótába nem kell mák, javítottuk és elnézést kérünk érte.
További kellemes sütés-főzést!
Kata

palice
palice / palice Thu, 2011-09-22 21:25

Szia Zsuzsa!
Koszonom a dicseretet! :D
Szerintem nem fogsz csalodni benne!
Udv.Alice.

margica
margica Mon, 2011-05-09 08:47

szia palice!
gyönyör-tömör a recepted, megsütöm, mert imádom a mákost.Kérdezném, hogy daráljam a mákot vagy nem muszáj?
ÜDV. M.

palice
palice / palice Mon, 2011-05-09 17:02

Szia Margica! Szerintem daraljad mert ugy kremesebb lesz.Jo sutogetest!:)
Udv.Alice.

1194
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
mák 400 g
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 500 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 3 ek
szénsavas narancsos üdítőital 750 ml