Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fantatorta - fantás süti 2.

Fantatorta - fantás süti 2.
Fantatorta - fantás süti 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilveszterről megmaradt negyed üveg Fanták egyik felhasználási módja volt. (A másik a vodkanarancs, azt is kipróbáltuk.)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A narancsos krémhez

ajánlat

Gazdagítható bármilyen savanykás gyümölccsel, akár a túróba aprítva, akár díszítésként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük.
  3. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal, kanalanként, majd a sütőporos lisztet.
  4. Viszonylag folyékony tésztát kapunk. Sütőben készre sütjük.
  5. A túrókrémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Lehet egész homogénné keverni - én szeretem, ha kicsit rusztikusabb, darabosabb.
  6. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a Fantával. A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a még langyos Fantás pudingot. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 687
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fantás szelet, narancsos sütemény, fantás süti túrókrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Loni
Loni / Loni Tue, 2011-12-27 12:29

Nekem nem izlett, de a kissebbeknek igen, ugyhogy koszi es valoszinuleg meg megcsinalom parszor.

886
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 8 db
porcukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
szénsavas narancsos üdítőital 5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
cukor 1 ek