Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fantáziadús bejgli

Fantáziadús bejgli
Fantáziadús bejgli
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első beiglikészítésem alkalmával valami nagyon-nagyon finomat szerettem volna alkotni. A kedvenceim a mák, a szilvalekvár és a marcipán, így gondoltam ezek így együtt fogják alkotni a tökéletes beiglitölteléket. De hogy ne legyen csak egyféle, ezért előkaptam a másik kedvencemet is, a gesztenyepürét és kicsit felturbózva, ezt is tésztába töltöttem.

Én 8 kis rudat készítettem belőle, 5 mákos és 3 gesztenyés lett.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. 2 evőkanál cukrot feloldunk a pálinkában (vagy bármilyen más alkoholban, de akár el is hagyható).
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját és a cukros alkoholt és a fahéjat, majd jól összedolgozzuk. Ha szükségesnek érezzük, tegyünk még hozzá lisztet.
  4. Hagyjuk pihenni egy-két órára, addig készítsük el a töltelékeket.
  5. 8 kis részre osszuk a tésztát, majd nyújtsuk ki őket, és töltsük meg. Hagyjuk pihenni fél órát. 1 tojássárgájával kenjük meg hosszában, majd száradás után tojásfehérjével keresztben.

Mákos töltelék

  1. A tejet cukorral felmelegítjük, majd a mákkal összefőzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A szilvalekvárt sűrűségétől függően langyos vízzel felengedjük, hogy kenhető legyen.
  3. A marcipánt lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  4. Összekeverjük a mákot, a lekvárt és a marcipánt.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyepürét hagyjuk kiengedni.
  2. A narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, majd ebben az oldatban a gesztenyét összetörjük.
  3. A mazsolát megmossuk, majd a pálinkába áztatjuk.
  4. A csokoládét apró darabokra tördeljük.
  5. A mazsolát kiszedjük a pálinkából, majd az összes hozzávalót az összetört gesztenyéhez keverjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mojo3

Mióta szakács: 2015.09.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános bejgli, gesztenyés bejgli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1085
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 25 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
fahéj 1 csipet
tej 1.5 dl
pálinka 1 dl
cukor 3 ek
tojás 1 db
mák 20 dkg
marcipán 30 dkg
szilvalekvár 25 dkg
fahéj 1 teáskanál
cukor 3 ek
tej 2 dl
gesztenyemassza 20 dkg
narancs 1 db
étcsokoládé 10 dkg
mazsola 1 marék
pálinka 1 dl