Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Far breton Dacotától

Far breton Dacotától
Far breton Dacotától
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palet bretons és a kouign amann után egy újabb breton kedvenc. Olyan, mint egy isteni tejes pite, csak aszalt gyümölcsökkel és egy kis konyakkal. Ha valaki nem talál sózott vajat, sima is megteszi, ez esetben adjunk a tésztához 2 késhegynyi sót. Recept Martha Stewart nyomán.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, tejet, vanília kikapart magját, cukrot és a megolvasztott vajat mixerbe tesszük, és 1 perc alatt összedolgozzuk. (Azért van erre szükség, mert a meleg vaj összeugrik a hideg tejtől és tojástól.)
  2. Ha kész, hozzáadjuk a lisztet, és még 30 másodpercig dolgoztatjuk a gépet. Ha kész, tálba tesszük, letakarjuk, és irány a hűtő jó 4 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Közben a szilvát és a mazsolát egy kisebb lábosba tesszük, és negyed bögre vízzel (picit több, mint fél deci) feltesszük melegedni.
  4. Ha a víz már majdnem elfőtt (10-15 perc), ráöntjük a konyakot, és meggyújtjuk. Kicsit rázogatjuk, megvárjuk, míg a lángok kialszanak. A lében hagyjuk kihűlni. (Ha teával készítjük, a flambírozós mutatvány kimarad, csak hagyjuk állni egy deci erős teában, amíg ki nem hűl.)
  5. Sütés előtt kivajazunk egy piteformát vagy kisebb tepsit, majd lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, beledobáljuk a jól kicsavart aszalt gyümölcsöket.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Megvárjuk, míg langyosra hűl.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 558
elküldve: 3
receptkönyvben: 216
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt szilvás tejes pite, breton sütemény, aszalt szilvás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
tojás 3 db
tej 5 dl
cukor 100 g
vanília 0.5 db
vaj 6 dkg
finomliszt 100 g
aszalt szilva 100 g
mazsola 0.5 marék
konyak 0.7 dl
víz 0.5 dl