Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti

Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti
Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Farsangi időszak lévén, újra nekiveselkedtem e finomság elkészítésének, mert nem győzünk betelni vele. Meg persze jó alkalom a barátoknak is kedveskedni, főleg saját, házi készítésű baracklekvárral felkínálva. A recept eredetileg Horváth Ilona könyvéből és Édesanyám tapasztalatának összegyúrásával készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészítése egyszerű és gyors. Csak semmi fakszni! A sikerélmény garantált.Tésztája pihekönnyű. Mindenkinek bátran ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej felét, az élesztővel, 1 ek porcukorral, 2 ek liszttel összekeverjük. Csipetnyi liszttel megszórjuk a tetejét (kovász).
  2. A felfuttatott kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, hólyagosra kidolgozzuk. Én robotgéppel szoktam készíteni, és így csak pár percet vesz igénybe. A tészta a nokedli tésztájánál kicsit keményebb legyen. Ennek megfelelően adagoljuk a lisztet vagy a tejet pluszba.
  3. A tészta tetejét meghintjük liszttel, és duplájára kelesztjük langyos helyen letakarva.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit a kezemmel széthúzzuk vékonyabbra ( kb. 2 cm magas), és kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarjuk, amíg az olaj felmelegszik.
  5. A fánkokat középen benyomva lisztes felével felfelé rakjuk a nem túl forró olajba, és fedővel lefedjük. Vigyázat, hamar átsül!
  6. Ha pirosra sült, megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük a másik oldalát.
  7. Szűrőkanállal háztartási törlőpapírra szedjük.
  8. Tálalni lehet ízlés szerint: porcukorral, lekvárral, lekvár és rum keverékével. Ki hogy szereti! :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 111
elküldve: 7
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

hétpettyes

Mióta szakács: 2011.03.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, szalagos fánk, élesztős kelt tészta, sokszor elkészített fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1651
finomliszt 50 dkg
margarin 5 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
tej 5 dl
friss élesztő 3 dkg
rum 2 ek
2 csipet
napraforgó olaj 5 dl