Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk ahogy pussycat készíti

Farsangi fánk ahogy pussycat készíti
Farsangi fánk ahogy pussycat készíti
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez szintén egy nagyi recept, amit a mamámtól örököltem. Nagyon könnyű, és nem szív fel sok olajat. Mindig siker. Nem is tudom, hogy miért nem sütök sűrűbben, pedig nem nagy dolog. Amíg kel, addig megvan a leves, és kiszaggatni, kisütni szintén hamar megy.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk egy kis langyos tejben egy csipet cukorral.
  3. A tojásos-vajas masszába beletesszük a citromhéjat, a rumot, a sóval elkevert lisztet, élesztőt és a tejet. A tejet lassan keverjük bele úgy, hogy a tészta félkemény legyen. Fényesre és hólyagosra kidolgozzuk, ez kb 15 perc a géppel (természetesen a mamám kézzel dagasztotta), és megkelesztjük.
  4. Deszkán kisujjnyira kisodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A deszkán hagyjuk letakarva kelni.
  5. Felhevített olajban, nem túl hirtelen sütjük úgy, hogy először lefedve, majd megforgatva fedő nélkül világosra sütjük. Ne tegyünk az olajba egyszerre túl sokat, mert megnőnek és nem férnek el.
  6. Porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 579
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk ahogy a mamám sütötte, fánk, szalagos fánk

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picinyuszi0578
picinyuszi0578 Thu, 2014-02-27 21:22

Ma nézelődtem itt az oldalon,mondhatni nagyon sok féle fánk recept található...Hosszas keresgélés után ennél a receptnél maradtam,és abszolúte nem bántam meg.Réteslisztet használtam a hozzászólások alapján,4 tojás sárga helyett viszont csak 3-at,mert későn vettem észre,hogy csak annyi van.Először féltem,hogy hiányozni fog a tésztából,de nem.ISTENI finom lett a fánk!Életem 2. fánkja volt,sajnos az első egy nagyon nagy csalódás volt.Ez viszont hihetetlen jól sikerült.Mentettem,maradok ennél...:D

Budakati
Budakati Sun, 2013-03-10 02:46

Amikor meg Magyarorszagon eltem.ketfele liszt volt forgalomban,Sima feherliszt es retesliszt.Ami szemcsesebb volt a sima lisztnel,ezert daras lisztnek is hivtak.Minosegileg jobb volt piskotahoz es kelt tesztafelekhez,Ahol elek nem talaltam ilyen lisztet,igy en is probalkozom buzadara aprobbra orlesevel hogy megkeverjem az itt kaphato liszteket.Hatarozottan javit rajtuk.

carolina
carolina Tue, 2013-02-26 11:32

Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy mi a darás liszt? Össze kell keverni sima lisztet darával? Ha igen, akkor milyen arányban?

Budakati
Budakati Sun, 2013-03-10 02:55

Ha Magyarorszagon elsz,reteslisztet vegyel,Ha nem.ugy keverni kell aprobb szemcsesre daralod a grizt es negyed resznyit tegyel a sima liszthez.Kavedaralot szoktam hasznalni

carolina
carolina Sun, 2013-03-10 21:10

Kedves Budakati!
Köszönöm szíves válaszodat. Mivel Magyarországon élek, így használhatom a réteslisztet. Még soha nem sütöttem fánkot kelt-tésztából, itt az alkalom, hogy kipróbáljam ezt a receptet. Eddig az egyszerű fánk recept szerint készítettem, érdemes kipróbálni azt is:
http://www.mindmegette.hu/fank-pillanatok-alatt.recept

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-26 12:08

Szia carolina! Itt ahol en elek (Ausztraliaban) sajnos nem tudom, hogy melyik a daras liszt. En ennel a receptnel osszekevertem a finom lisztet egy fajta nagyon finom grizzel, amit itt lehet kapni. Azt hittem, hogy M.O.-on lehet kapni daras lisztet. Egyebkent mar en is erdeklodtem ez irant, de meg nem kaptam valaszt. Ha megtudom, feltetlen tudatom veled.:)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-26 02:09

Mentettem Csukipajti, a legkozelebbi bableves melle KELL egy par ilyen kis napocska :) T:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-02-24 19:45

Veronika, szépek a fánkok. Már több receptet kipróbáltam, ezt most elmentettem. Lehet, hogy ez lesz az igazi. Szia, Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-25 01:38

Szia Piroska! Koszonom szepen, en sem merek valtoztatni, mert ez mindig sikerul!:)Veronika

830
rétesliszt 50 dkg
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 2 ek
vaj 4 dkg
tojássárgája 4 db
instant élesztő 4 kávéskanál
tej 2.5 dl
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 5 dl