Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk karneváli jelmezben

Farsangi fánk karneváli jelmezben
Farsangi fánk karneváli jelmezben
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje, ami eddig mindig bevált. (:

További képek a blogomon.

hozzávalók / 5 adag

A fánkhoz

A tetejére

ajánlat

A maradék tojásfehérjét fagyasszuk le, így később más süteménybe még felhasználhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy deciliter tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük a liszttel.
  3. A folyékony hozzávalóktól függően a liszt mennyisége változhat. Ne legyen nagyon lágy a tészta!
  4. Néhány percig fakanállal dagasztjuk.
  5. Lefedve duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A kelesztőből lisztezett deszkára borítjuk, ekkor már nem gyúrjuk át! Kb. 4 cm vastagra nyújtjuk a kezünkkel. Közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat. 
  7. Ismét pihentetjük 10-15 percig.
  8. Ezalatt egy edényben olajat melegítünk.
  9. Közepesen forró olajban sütjük a fánkokat. Alsó felének közepébe ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk, így dobjuk bele az olajba. Rögtön lefedjük. 2-3 percig sütjük, utána megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig aranybarnára sütjük
  10. A csokoládé mázhoz étcsokoládét olvasztunk gőz felett vagy többszöri kevergetés mellett mikróban.
    Ezzel vonjuk be a már kihűlt fánkokat. Színes cukorgolyókkal díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 446
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, szalagos fánk, csokimázas fánk, csokoládés fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1609
finomliszt 75 dkg
tojássárgája 4 db
tej 6 dl
margarin 4 ek
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
rum 1 ek
napraforgó olaj 5 dl
étcsokoládé 10 dkg
színes cukorka 1 ek