Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi mézeskalács

Farsangi mézeskalács
Farsangi mézeskalács
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek az idei farsangra készültek a suliba. Aki szereti a mézeskalácsfűszert, tehet bele a fahéj helyet.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a mézzel felmelegítjük, de nem szabad forrónak lennie.
  2. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a sóval a fahéjjal összekeverjük, majd beleöntjük a kissé felvert tojásokat és a langyos margarinos mézet. Jól összedolgozzuk, kissé nehezen áll össze, de addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll.
  3. Egy napot pihentetjük hűvös helyen, én nem szoktam a hűtőbe tenni.
  4. Másnap kinyújtjuk, és álarc kiszúróval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírra tesszük a tepsibe. Majd előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  5. Ha a tészták kihűltek, akkor díszítjük a mázzal tetszés szerint. Én csak másnap szoktam díszíteni. A tojásfehérjét a többször átszitált porcukorral és a citromlével kikeverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk hozzá, és robotgéppel a legkisebb fokozaton, mert nem szabad kihabosodnia.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

farsangi mézes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
finomliszt 76 dkg
porcukor 34 dkg
szódabikarbóna 10 g
fahéj 1 csipet
1 csipet
tojás 4 db
méz 8 dkg
margarin 5 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 25 dkg
citromlé 1 kk