Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt barack

Fasírt barack
Fasírt barack
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak sütemény barack létezik :)

hozzávalók / 4 adag

Fasírt

Krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírt

  1. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, a dinsztelt hagymát, tojást, lisztet és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük a fűszerpaprikával.
  4. Gombócokat formálunk belőle, belehempergetjük a zsemlemorzsába, és bő olajban kisütjük.

Krumplipüréhez

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, megnyomkodjuk, és a tejföllel jól kikeverjük.
  2. Kétfelé vesszük. Egyik felét kurkumával, másik felét fűszerpaprikával színezzük.
  3. A fasírt golyó egyik felére piros, a másik felére sárga pürét teszünk, és az oldalára egyenletesen eldolgozzuk.
  4. Mindegyik közepébe teszünk egy szem szegfűszeget.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt golyó barack formában, barack fasírtból, színes krumplipüré fasírttal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1638
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 5 ek
napraforgó olaj 5 dl
burgonya 1 kg
1 ek
tejföl 2 dl
kurkuma 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
szegfűszeg 5 db