Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt golyók ahogy Zora készíti

Fasírt golyók ahogy Zora készíti
Fasírt golyók ahogy Zora készíti
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk csak ezt a ropogósra sült kis golyókat eszik meg a gyerekeim, ezért készítem így.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst beletesszük egy mélyebb tálba, majd hozzáadjuk a tojást, az összezúzott fokhagymát, a tejben áztatott, kifacsart zsemlét és tetszés szerint fűszerezzük. Só, bors, majoranna és pirospaprika.
  2. Majd kis golyókat formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  3. Forró olajban pirosra sütjük. Főzelékekhez feltétnek szoktam csinálni.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 80 948
elküldve: 14
receptkönyvben: 403
elkészítve: 70/78
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt, fasírtgolyó, darált húsos fasírtgolyó

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubu73
bubu73 Mon, 2016-02-29 17:22

Most lett kész, nagyon finom.
Sütőben, kiolajozott tepsiben sütöttem 180 fokon.

pszilv
pszilv / pszilv Mon, 2015-06-15 19:07

klassz recept, borsófőzelékhez csináltam. jók az arányok, bár lehet, hgoy legközelebb egy kicsivel több fokhagymát teszek bele, de amúgy szuper!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2015-05-29 10:13

Kedves Zora! Nekem is bevált a fasírt recepted, nagyon finom ebéd lett belőle, most tökfőzelék mellé készült. Máskor is ez alapján készítem majd el, köszi! : )

Andyka0622
Andyka0622 / Andyka0622 Tue, 2014-04-08 11:18

Hello! Köszi ezt a szuper receptet, nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű fasírtot készíteni :)
Nekem ebből a mennyiségből 72 kis golyó lett és nagyon finom volt a vacsi :)

banfizs
MotlaLePula / banfizs Fri, 2014-02-07 21:44

Szia Zora! Most keszul a fasietod. Alig varom, higy kesz legyen az elso sutes, es megkostolhassam. Mar nyersen is nagyon finom illata van. Igaz evek ota nem ettem hust, csak most kezdetm el csipegetni, miota babat varok, higy ne fosszak meg semmit a kis pocaklakotol, de ez nagy kisertes lenne vegetarianuskent is! :-) Koszi a receptet! Udv: Zsuzsi

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Thu, 2013-11-07 15:30

Ez egy nagyon egyszerű, és gyors fasírt recept. Nagyon szeretem, már többször elkészítettem. Akinek nincs teje otthon, ne aggódjon, vízben áztatott is jó. Zsemel helyett mehet a kenyér is. Mivel nagyon jól variálható, készítettem már petrezselymes, illetve reszelt vöröshagymás változatban is. Két tojásból szoktam készíteni. Nálam 34-38 darab készül belőle. Tessék mindenkinek kipróbálni a receptet! :)

b-n
b-n Sun, 2013-09-29 11:00

Szerintem ez a legegyszerűbb és egyik legjobb fasírt recept. Általában így készítem, ha gyorsan kell és van itthon darált hús vagy ha gyerek(ek) jön(nek).

myvett
myvett Sat, 2012-08-18 22:48

Köszi a receptet, kerestem ahol tejbe áztatott zsömlével írják. Második2011-nek a hozzászólást köszönöm, mert e kettő kombinációjából készült el az én isteni finom fasírtom:)
Tettem bele tejbe áztatott kenyeret és kenyérmorzsát is, a hagymát megdinszteltem, és petrezselyem is került bele.

Második2011
Második2011 Tue, 2012-08-14 14:03

Egy világért sem szeretnék okítani senkit. De a Nagymamámtól úgy tanultam, hogy nem áztatott zsömlét, de darált (pirított) zsömlemorzsát tett mindig a fasírtba. Így soha, de soha nem haraptunk rá egy nagyobbra megmaradt kenyér-, vagy zsömledarabra. S, én is, immár nagyon régen így készítem, sőt ezt tanulta meg a lányom és a fiam is.
Próbáljátok ki, egyszerűbb és gusztusosabb. S, fontos! A vöröshagymát mindig zsíron megdinsztelem, soha, de soha nem tenném bele "nyersen". Mert akkor csak olyan párolt lesz a fasírtban, s úgy nem szeretjük. No, meg természetesen sok-sok felaprózott petrezselymet is, attól nagyon gusztusos! - Nyáron nagyon jó ebéd krumpli pürével, de különböző főzelékekkel is. Zöldbab, tök. De magában kenyérrel, kovászos uborkával is, könnyű, megfizethető vacsora. Pláne, ha több őrölt zsömlemorzsát teszünk a húsmasszába, akkor természetesen jól kell befűszereznünk! S, higgyétek el, egy jól befűszerezett fasírt, még ha több benne a zsömlemorzsa, akkor is nagyon ízletes és finom! Jó étvágyat hozzá!

györgyi
zora / györgyi Tue, 2012-08-14 14:18

Ahány ház, annyi szokás. Én így tanultam és így szeretjük. Mi például nem esszük meg a fasírtot krumplipürével. De azért egyszer kipróbálom.

1003
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 1 db
zsemle 1 db
tej 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl