Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt házi kolbászból

Fasírt házi kolbászból
Fasírt házi kolbászból
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt itthon darált hús, viszont  volt házi, igazi füstölésű kolbász. Ez a verzió gazdag ízű fasírtot ad, fűszert már nem is igényel pluszban (esetleg talán a friss majorannát vagy rozmaringot tudom elképzelni hozzá). Feltétnek kiváló!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki igényli, apríthat bele hagymát és panírozhatja, én ezeket most kihagytam.
Sütőben is megsüthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt villával szétnyomkodjuk egy mély tálban.
  2. Egy leveses tálba öntünk tejet vagy vizet, és beletesszük a zsemle- vagy kenyérszeleteket. Először csak keveset tegyünk a folyadékból, hogy mind felszívódjon. Nem szabad folynia az alján.
  3. Reszeljünk egy-két marék sajtot.
  4. A kolbászt, zsemlét / kenyeret, sajtot, kevés zsemlemorzsát keverjük össze a tálban. Jól gyúrható, kissé ragacsos masszát kapunk. Ha úgy érezzük, nem marad együtt a massza, akkor szórjunk bele még zsemlemorzsát.
  5. Formázzunk lapos korongokat, és süssük ki forró olajban / zsírban.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

El Bendi

Mióta szakács: 2010.05.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendi
El Bendi / Bendi Thu, 2010-06-24 14:00

Hát... ne legyél az s akkor finomnak találod majd :-))
Hét elején éppen örvendeztem, mert egy újabb Szakács feltett vega fasírtot, a kölesest, finom lehet.
Magam rájöttem (sok irányzat kipróbálása után), hogy azt kell enni-inni amit a szervezet kíván, amire ráérzésből szívesen gondolunk, ill. ami "tiszta" (nem a reklám bio-ra gondolok, inkább a mama kertjére, aki nem trágyáz, nem permetez...).
Jómagam igen ritkán fogyasztok állatot - beleértve a tojást is - de van a családban két húskedvelő, miattuk azért néha ilyet is főzök/sütök.
(ha már vegaság: kedvencem a zabpehelyből és zöldségekből, fűszerekből készülő "fasírt")

1057
kolbász 25 dkg
zsemle 1 db
tej 1.5 dl
sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 3 dl