Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtcsiga mustármártáson

Fasírtcsiga mustármártáson
Fasírtcsiga mustármártáson
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)

hozzávalók / 4 adag

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.
  3. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez:

  1. Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Mustármártáshoz:

  1. Mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét.
  2. Mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.
  3. Krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 349
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vicces húsgolyó, húspogácsa csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemle 2 db
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
csirke alaplé 4 dl
mustár 2 ek
főzőtejszín 2 dl
citromlé 2 ek
napraforgó olaj 5 ek