Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtmuffin

Fasírtmuffin
Fasírtmuffin
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Ernyei Béla - Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok című albumában találtam. Annyit változtattam rajta, hogy a bazsalikom helyett én petrezselymet tettem bele, és kihagytam a szárított paradicsomdarabkákat :).
Nagyon finomra sikerült, és igen mutatós, vendégváró étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétköznapokon főzelék feltétnek vagy tört burgonyával is adható. Nyáron sok finom saláta mellé képzelem.
A hosszú, szeletelt baconből elég 6 szál, mert fél szeletbe tekertem 1-1 sajtkockát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. A darált húst zsemlével, sóval, borssal, tojással összekeverjük.
  3. Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet és végül az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Mindezt hozzákeverjük a darált húshoz.
  4. A 12 db-os muffin sütőformát jól kivajazzuk, és meghintjük zsemlemorzsával.
  5. A formákat kétharmadig megtöltjük a hússal, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy kisebb darab (kb. 1x1x2 cm) baconbe tekert sajtot.
  6. Ráhalmozzuk a maradék húst, és meghintjük zsemlemorzsával.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 026
elküldve: 4
receptkönyvben: 245
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kecskesajtos fasírt muffinformában, fasírtmuffin kecskesajttal és baconnel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalloka
kalloka Tue, 2012-01-17 19:05

Én is megcsináltam, az eredeti Ernyei recept szerint, nagyon finom benne a szárított paradicsom, amelyet nyáron, vidéki rokonoknál történt nyaralás alkalmával, már évek óta Petra nosalty-s receptje alapján csinálok.
Petra, napon szárított paradicsom

435
darált pulykahús 50 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
bacon 6 szelet
kecskesajt 10 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek