Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel

Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel
Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap bevásárláskor láttam, hogy milyen olcsó a csillagtök (hiszen szezonja van), ezért  a kosárba is került. Gondoltam, majd kirántom és lesz mellé rizs, én imádom rántva. :) De a párom (Maty) már a kosárba helyezéskor jelezte, hogy ő nem szereti, plusz neki kell valami húsféle is hozzá. Ehhez jött még az, hogy legutóbb, mikor nála főztem, találtam a fűszeres dobozában egy zacskónyi szárított kaprot, amit nagyon megkívántam. Így állt össze végül ez. Igazán finom lett. :)

hozzávalók / 4 adag

A patisszonhoz

A kapros öntethez

ajánlat

Ha kapros túróval töltjük, akkor vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont alaposan megmossuk, meghámozzuk, levágjuk a tetejét, kikaparjuk a belső, magvas részt. Sóval és fekete borssal beszórjuk. (Ide kerül majd a töltelék.)
  2. Elkészítjük a tölteléket: a felaprózott hagymát olajon megfonnyasztjuk. A zsemlét a tejbe tépkedjük. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst a tojásokkal és a fűszerekkel, a már langyosra hűlt pirított hagymával és a kinyomkodott tejes zsemlével.
  3. A patiszon belsejébe töltjük, és ráhelyezzük a tetejét. Ami nem fér bele a tökbe, abból gombócokat gyúrunk, és olajban fasírtgolyóként kisütjük
  4. Egy kivajazott jénai tálba helyezzük az így elkészített töltött patiszont. Mellé kockára vágott burgonyát helyezünk, majd megszórjuk kevés sóval és pár ek olajat locsolunk még a tetejére.
  5. Kb. 40 percig pároljuk a jénaiban. Akkor jó, ha a csillagtök megpuhult, és könnyen bele lehet szúrni a villát.
  6. Amíg párolódik, addig elkészítjük a kaporöntetet: a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, beleszórjuk a kaprot, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a  tejfölt, sózzuk és sűrű mártást főzünk belőle.
  7. Amikor megpuhult a patiszon, levesszük a jénai tetejét, nyakonöntjük a kaporöntettel és tovább sütjük, amíg szépen megpirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 017
elküldve: 3
receptkönyvben: 131
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Maty

Mióta szakács: 2008.12.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csillagtök kapros öntettel, hússal töltött kapros patiszon, csillagtök fasírttal töltve, kaporöntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
patisszon 1 db
darált sertéshús 40 dkg
tojás 2 db
zsemle 1 db
tej 2 dl
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor