Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasolada - görög bableves

Fasolada - görög bableves
Fasolada - görög bableves
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fasolada a görögök ismert bablevese. Több görög receptoldalt végigböngésztem, hogyan készítik, köztük Krisztina, egy görög blogger receptoldalát is, amit többször meg szoktam látogatni. De  ahány ház, annyi szokás, így sokféleképpen készítik ezt az ételt. Mivel családom szereti a fűszeres ételeket, én azt a változatot választottam. Megalkottam, figyelembe véve a görög szokásokat, egy saját receptet. Hagyományosan fogyasztanak hozzá kenyérfélét, így akár egytálételnek is lehet kínálni, mert nagyon laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot vízben megáztatjuk, a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.
  2. Másnap a vöröshagymát és a póréhagymát apróra fölvágjuk, és az olívaolaj egy részével serpenyőben világos színűre pirítjuk, majd az apróra fölvágott fokhagymát is rászórjuk, pár pillanatig még együtt sütjük.
  3. A babot egy fazékba rakjuk, majd hozzáadjuk a pirított hagymákat, karikára fölvágott sárgarépát és a halványító zellert, olívaolajat, paradicsomlét. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük. (Hagyományosan a babot kb. tíz percig főzik, és lecserélik a főzővizet, én ezt nem tartottam szükségesnek.)
  4. Forrás után födővel letakarva, alacsony hőfokon főzzük, ameddig a bab megpuhul. Ez a bab fajtájától függ.
  5. Én zöldfűszer-vajas bagettet asztali grillen megpirítottam, és azt kínáltam hozzá. De hagyományosan Fladenbrotot kínálnak, hozzá aminek a receptje megtalálható az oldalamon. De szívesen fogyasztanak hozzá még feta sajtot is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 635
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
140 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
fehérbab 250 g
víz 1200 ml
sárgarépa 3 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
póréhagyma 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 100 ml
paradicsomlé 500 ml
oregánó 2 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
babérlevél 1 db
petrezselyem 3 ek
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint