Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével

Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével
Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével
180 perc / sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött karaj. Száz félét ettem már. De mindig az a baj, hogy kiszárad a hús. Ezért is javaslom ezt a nem egyszer kipróbált receptet, hiszen a hús - az alacsony hőfokon történő sütés okán - puha, omlós, szinte krémes állagú lesz.

A sütésnél-főzésnél pedig legyünk bátrak! Bátran próbálkozzunk a legkülönfélébb fűszerekkel is. Nem fogjuk megbánni!

hozzávalók / 4 adag

A töltött karaj

A burgonyapüré

ajánlat

Az elkészült ételt egy méretes fatálon is tálalhatjuk. Savanyúság illik hozzá, de sokan befőttel fogyasztják. 

Könnyű, kevésbé testes vörösbort fogyaszthatunk mellé, de kiváló a "kimaradt" sörrel is.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltött karaj

  1. A csont nélküli karajt mindenekelőtt éles, hegyes késsel felszúrjuk, majd a füstölt kolbászt beletoljuk a húsba. Ha nehezen menne, zsírozzuk be a kolbászt.
  2. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt. Amíg melegszik, a töltött karajt sózzuk, borsozzuk, vagy valamilyen kész fűszerkeverékkel (bármilyen fűszerkeverék ízlés szerint) szórjuk be. Jól dörzsöljük a húsba, és ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ez csak kérget fog alkotni. A felforrósodott serpenyőben süssük a hús minden oldalát pirulásig (aranybarnára).
  3. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül melegítő üzemben. Készítsünk elő egy tepsit, melybe belefér a hús. A tepsi aljára tegyünk negyedelt vöröshagyma darabokat, morzsoljuk rá a leveskockát, majd fektessük rá az elősütött töltött karajt, és öntsük rá és mellé a sört. Fóliázzuk le alaposan és tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. 20 perc elteltével a hőfokot vegyük le 130, maximum 140 fokra, és így süssük további 1,5 órát.
  5. Ezt követően vegyük le a fóliát, és grill funkción pirítsuk meg a hús tetejét nagyobb, 180 fokot választva. A húst vegyük ki a sütőből, majd a tepsiből helyezzük egy tányérra és fóliázzuk le kb. 15 percre. Ezt követően éles késsel szeleteljük fel.

A burgonyapüré

  1. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel kisebb darabokra, és sós vízben, forrástól számítva, főzzük 30 percig. Eközben pucoljunk meg 2 közepes vöröshagymát, felezzük, majd szeleteljük fel ne túl vékonyan. Kevés olajon, vagy zsíron süssük aranybarnára.
  2. A burgonyát szűrjük le, tegyük bele a vajat, 1 dl tejet és a sót. Törjük össze, és a maradék tejjel állítsuk be az állagát. Keverjük bele az aranybarnára sült vöröshagymát. A burgonyapürét ízesíthetjük még tejföllel, reszelt sajttal, de zöld fűszerekkel is.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött karaj, klasszikus-puha töltött hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
sertés rövidkaraj 1 kg
parasztkolbász 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
sör 2.5 dl
leveskocka 1 db
burgonya 1 kg
vaj 2 tk
tej 1 dl
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db