Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fatörzs torta Nutellával®

Fatörzs torta Nutellával®
Fatörzs torta Nutellával®
26 perc / előkészület: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok rétegű, tökéletesen formált, Nutella-ízesítésű. Az egyszerű karácsonyi tortából igazi különlegesség lesz: hagyományos tortatekercs karácsonyi fatörzs formájában. Bizonyos kultúrákban a fatörzs a jó szerencse jelképe. Vágjunk hát bátran bele, és osszuk meg családunkkal és barátainkkal!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk át a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Egy nagy tálban verjük fel az 5 tojást, a mandulalisztet és a kristálycukrot.
  2. Egy másik tálban a fokozatosan adagolt porcukorral felverjük a 8 tojásfehérjét. Felváltva, kicsi adagokban hozzáadjuk a réteslisztet és a felvert tojásfehérjét az 1. tésztához. Tegyük bele az olvasztott vajat, amit előzőleg elkevertünk egy kis tésztával.
  3. Osszuk ketté a keveréket, és öntsük 2 sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 240°C-on körülbelül 6-8 percig. Vegyük ki az egyes rétegeket a forró tepsiből úgy, hogy ne törjenek el. Takarjuk le háztartási fóliával, és tartsuk a hűtőben.
  4. A tortarétegeket tegyük egy-egy sütőpapírra. Egy 3 mm-es hegyű nyomózsákot töltsünk meg Nutellával®, nyomjunk egyforma Nutella® pöttyöket, majd kenjük szét őket.
  5. Hajtsuk fel a tésztalapot. A külsejét is vonjuk be Nutellával®. Hagyjuk állni, majd vágjuk le a két végét, hogy látható legyen a belső csigamotívum. A tekercseket ízlés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 240°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nutella

Mióta szakács: 2016.12.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás tekercs, nutellás fatörzs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
tojás 5 db
mandulaliszt 200 g
porcukor 200 g
tojásfehérje 8 db
cukor 70 g
rétesliszt 130 g
vaj 70 g
nutella 225 g